Kotorski DPS poziva Jokića da objasni zašto se kao stranac pojavio na izborima - Volim Podgoricu

Kotorski DPS poziva Jokića da objasni zašto se kao stranac pojavio na izborima

Umjesto što politikantskim i demagoškim frazama pokušava da obmane građane, Vladimir Jokić treba da se suoči sa nespornim činjenicama i javnosti objasni zašto se kao stranac pojavio na prošlogodišnjim izborima i u tom prevarnom statusu postao predsjednik Opštine Kotor, saopštili su iz DPS nakon što su ih Demokrate optužile da su sve vrijeme lagali Kotorane.

DPS ponovo u novom saopštenju, podsjeća na državljanstvo prvog čovjeka Kotora i na, kako ističu činjenicu da je on 12. maja prošle godine bio građanin Srbije te da je javnost imala prilike da vidi dokument koji o tome svjedoči.

“Takođe, činjenica je da i, dva dana nakon što je Jokić panično pokušao da maše nekim papirom, 6. jula prošle godine državni organi Republike Srbije su izdali potvrdu na kojoj stoji da je Jokić i dalje njihov državljanin. Ovo nas navodi na sumnju da je Jokićev papir sumnjivog porijekla i da je nabavljen u strahu da se ne otkrije prevara koju je Kotoranima organizovala Jokićeva družina”, navode iz DPS-a.

Iz ove partije podsjećaju i da Jokić nikad javnosti nije odgovorio na pitanje da li je u vrijeme održavanja izbora, on bio stranac.

“To njegovo izbjegavanje odgovora je nečasno, nemoralno i kukavičko. Činjenica koju smo prezentovali javnosti uz sve dokaze, je da je ovaj stranac, izabran za predsjednika Opštine tako što su odbornici interesne koalicije glasali za njega po diktatu, i kontrolisano: svaka odbornička grupa morala je posebnim simbolima i bojama da zaokruži ovog stranca”, podvlače u ovoj partiji.

Iz DPS-a tvrde da je Jokić uhvaćen u sumnjivim i nezakonitim radnjama, a tokom šest mjeseci, kako ističu, javnosti nije pružio ni jedan dokaz.

“Pošto kukavički prozivate ljude koji pred Tužilaštvom jedni za drugim, dokazuju da ste manipulanti, i da ste ih oklevetali, od funkcionera Demagoga očekujemo da javnosti i Tužilaštvu pokažu da u vrijeme održavanja izbora, 16. oktobra 2016. nisu bili stranci. Svako drugi potez sem ovog koji građani od vas čekaju već šest mjeseci, jasna je manipulacija i pokušaj prikrivanja prevare”, zaključuju oni.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com