Uhapšena jedna osoba: Pucao iz pištolja i puške ispred crkve - Volim Podgoricu

Uhapšena jedna osoba: Pucao iz pištolja i puške ispred crkve

6. januara su, postupajući na osnovu operativnih informacija da ispred crkve Svetog Petra u Bijelom Polju, gdje se u tom momentu odvijalo tradicionalno nalaganje badnjaka, nepoznato lice šenluči, identifikovali i uhapsili D.B. (41).

On je, kako se sumnja,  ispred svoje porodične kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini crkve, repetirao pištolj a zatim i pušku, a nakon dolaska policije pobjegao.

“Brzom reakcijom policijskih službenika D.B. je lišen slobode. Policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku marke M 48 kalibra 7,62mm, startni gasni  pištolj marke Blow, u ilegalnom posjedu, kao i  nož sječiva dužine 15 cm. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da mu se D.B. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopštila je Uprava policije.

Bjelopoljska policije je danas postupajući na osnovu operativnih informacija da je jedno maloljetno lice šenlučilo upotrebom pištolja takođe na Badnji dan, prilikom tradicionalnog nalaganja badnjaka u mjestu Majstorovina pretresli stan u kojem živi M.M. (16).

Tom prilikom nisu pronašli startni – gasni pištolj marke Blow, već je navedeni pištolj pronađen na drugoj lokaciji kod D.M (28), koji je kako se sumnja ovaj pištolj kupio od M.M – kazali su iz policije.

Bjelopoljska policija je takođe danas, postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršila  pretres stana A.G.(20) i tom prilikom pronašla i privremena oduzela lovačku pušku – dvocijevku marke CZ kalibra 16 mm, u ilegalnom posjedu.

-O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv A.G. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija- navodi se u saopštenju.

(Kodex)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com