Home / NOVOSTI / Koju pjevačicu najviše “guglaju” Crnogorci, a koju Amerikanci

Koju pjevačicu najviše “guglaju” Crnogorci, a koju Amerikanci

Google ima opciju da prikaže koji termini se najviše pretražuju u određenim dijelovima svijeta, ali i da rangira najpopularnije. Po njihovoj statistici, imena Svetlance Cece RažnatovićSeverine, Seke AleksićJelene Karleuše nisu poznata samo u našim krajevima, već se pretražuju širom svijeta. Da budemo tačniji, Sekino ime se u posljednjih godinu dana pretraživalo u čak 26 različitih regija (država), Cecinou  33, Severinino u 34, a Jelenino u 35.

Google je došao do zaključka da su Severina i Jelena najpopularnije pjevačice, što se da vidjeti i na karti.

Prema njihovim podacima, ime Jelene Karleuše se najviše “guglalo” u Sjevernoj Americi, Indoneziji, državama Evrope kao što su Španija, Engleska, Njemačka, Švedska, Norveška i Turska. Njeno ime se takođe najviše pretraživalo i u Srbiji i Bosni i Hercegovini, dok je Severina bila popularnija u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Za Severinu se takođe čulo i u Rusiji, Francuskoj, Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Austriji, Rumuniji i Bugarskoj, ali i Australiji, Brazilu i Indiji. U odnosu na mlađe koleginice, Ceca je bila natraženija u Albaniji. A Seka je posebno zanimljiva u Finskoj.

Kada je muzika u pitanju, tj. pretraživanja na Jutjubu, ova karta izgleda potpuno drugačije, jer na njoj dominira plava boja. Ceca je definitivno najslušanija pjevačica, a njeni hitovi se slušaju širom Evrope, Rusije, Australije i Amerike. Severina ostaje najpopularnija u Hrvatskoj, Mađarskoj i Poljskoj, dok Jelena nastavlja da dominira Turskom.

Zanimljiva je i karta koja prikazuje statistiku pretraživanja fotografija na Guglu, jer se tu pojavljuju i druge države svijeta. Prema ovim podacima, Cecine slike se najviše traže u Kanadi, Indiji, Australiji, Bugarskoj, Rumuniji i naravno Srbiji. Severinine u Hrvatskoj i Mađarskoj, u državama Južne Amerike kao što su Brazil, Argentina, Bolivija i Kolumbija, ali i na Tajlandu, Japanu i Novom Zelandu. Karleušine slike se traže u ostalim krajevima Evrope, uključujući i Rusiju, Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Peru, Saudijsku Arabiju, Irak, Iran, Egipat, Senegal, Južuj Afriku, Indoneziju i Maleziju, a Sekine slike traže se i u Uzbekistanu.

Check Also

Sindikati prihvatili: Evo sa koliko godina staža se ide u penziju

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *