Milo dostavio izvještaj o imovini - Volim Podgoricu

Milo dostavio izvještaj o imovini

redsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je na vrijeme dostavio izvještaj o imovini, navode u Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK). Reagujući na tekst “Agencija ćuti kad Milo krši zakon”objavljen u četvrtak u “Vijestima”,  u ASK su kazali da je Đukanović, kome je javna funkcija prestala 29. novembra 2016. godine,  ispunio obaveze propisane Zakonom o sprječavanju korupcije.

“Agenciji je 28. decembra 2017. godine dostavljen u elektronskoj formi Izvještaj o prihodima i imovini g. Mila Đukanovića kao lica kome je prestala javna funkcija. Takođe, 29. decembra 2017. godine je na adresu Agencije dostavljen i štampani primjerak Izvještaja o prihodima i imovini gdina Đukanovića kao lica kome je prestala javna funkcija, koji je zaveden pod brojem 02-04-4/6104-17, čime je ispunjena zakonska obaveza podnošenja Izvještaja Agenciji u elektronskoj i pisanoj formi”, navodi se u reagovanju.

Time je, kako se ističe,  Đukanović izvršio zakonsku obavezu za prvu godinu po prestanku funkcije. Zakon ga obavezuje da  jednom godišnje u naredne dvije godine po prestanku funkcije, podnese Izvještaj o prihodima i imovini Agenciji, sa stanjem na dan podnošenja Izvještaja.

“Nakon podnošenja Izvještaja, vrši se početna softverska kontrola tog dokumenta koja podrazumijeva provjeru da li je podnosilac popunio sva obavezna polja i obavještavanje podnosioca o eventualnim nepravilnostima ukoliko postoje, kao i administrativna kontrola istovjetnosti elektronske i pisane verzije Izvještaja o prihodima i imovini. Ukoliko su obje verzije istovjetne, podaci iz Izvještaja se verifikuju i objavljuju u Registru prihoda i imovine javnih funkcionera. Predmetni Izvještaj će, kao i svi ostali Izvještaji o prihodima i imovini javnih funkcionera i lica kojima je prestala javna funkcija, biti objavljen na internet stranici Agencije nakon završene softverske i administrativne kontrole”, navode u ASK.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com