Početna » NASLOVNA » Milo dostavio izvještaj o imovini

Milo dostavio izvještaj o imovini

redsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je na vrijeme dostavio izvještaj o imovini, navode u Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK). Reagujući na tekst “Agencija ćuti kad Milo krši zakon”objavljen u četvrtak u “Vijestima”,  u ASK su kazali da je Đukanović, kome je javna funkcija prestala 29. novembra 2016. godine,  ispunio obaveze propisane Zakonom o sprječavanju korupcije.

“Agenciji je 28. decembra 2017. godine dostavljen u elektronskoj formi Izvještaj o prihodima i imovini g. Mila Đukanovića kao lica kome je prestala javna funkcija. Takođe, 29. decembra 2017. godine je na adresu Agencije dostavljen i štampani primjerak Izvještaja o prihodima i imovini gdina Đukanovića kao lica kome je prestala javna funkcija, koji je zaveden pod brojem 02-04-4/6104-17, čime je ispunjena zakonska obaveza podnošenja Izvještaja Agenciji u elektronskoj i pisanoj formi”, navodi se u reagovanju.

Time je, kako se ističe,  Đukanović izvršio zakonsku obavezu za prvu godinu po prestanku funkcije. Zakon ga obavezuje da  jednom godišnje u naredne dvije godine po prestanku funkcije, podnese Izvještaj o prihodima i imovini Agenciji, sa stanjem na dan podnošenja Izvještaja.

“Nakon podnošenja Izvještaja, vrši se početna softverska kontrola tog dokumenta koja podrazumijeva provjeru da li je podnosilac popunio sva obavezna polja i obavještavanje podnosioca o eventualnim nepravilnostima ukoliko postoje, kao i administrativna kontrola istovjetnosti elektronske i pisane verzije Izvještaja o prihodima i imovini. Ukoliko su obje verzije istovjetne, podaci iz Izvještaja se verifikuju i objavljuju u Registru prihoda i imovine javnih funkcionera. Predmetni Izvještaj će, kao i svi ostali Izvještaji o prihodima i imovini javnih funkcionera i lica kojima je prestala javna funkcija, biti objavljen na internet stranici Agencije nakon završene softverske i administrativne kontrole”, navode u ASK.

Vijesti

Check Also

DPS: Đukanovićeva pobjeda izraz snažne podrške za nastavak evropskog razvoja

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo ...

Vučić se nada da će Đukanović doprinijeti miru i stabilnosti u regionu

Predsjednik Srbije Aleksаndаr Vučić izrazio je nadu da će novoizаbrаni predsjednik Crne Gore Milo Đukаnović ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *