Nebojša Čović nije zabrinut: I ranije su predviđali svašta, pa smo osvojili ligu - Volim Podgoricu

Nebojša Čović nije zabrinut: I ranije su predviđali svašta, pa smo osvojili ligu

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da nije zabrinut što se “crveno-bijeli” trenutno nalaze na trećem mjestu u ABA ligi i poručio da je alarm u klubu uvijek upaljen zbog svega što prati regionalno takmičenje.

“Ova sezona je specifična u smislu da smo negdje u junu napravili velike promjene, 11 novih igrača i kompletno novi stručni štab sa pet ljudi, to je kada izađemo na teren sa 16 novih ljudi. I normalno je sve što se dogodilo, jer ne možete kontinuitet držati u nedogled. Sad smo ušli u novi ciklus. Ova dva poraza od Budućnosti me podsjećaju na onu sezonu kad smo imali dva poraza od Cedevite, Budućnost je bila prva, previđali su nam svašta, ali je na kraju koliko se sjećam Crvena zvezda osvojila ligu”, rekao je Čović Tanjugu.

Prema njegovim riječima, za klub bi bilo dobro da zauzme najbolju mogucu poziciju koja daje prednost domaćeg terena za plej-of i još vjeruje da će se to dogoditi, jer ima još dosta da se igra:

“Naši ciljevi su da osvojimo regionalnu ligu i da na taj način potvrdimo ove tri prethodne sezone. Ponavljam, sezona je specifična i alarm jeste upaljen, iz više razloga, ali i zato jer je alarm uvek upaljen kada igrate ABA ligu. Međutim, upaljen je i zbog svih inovacija koje smo napravili, ali i nekakvih propratnih pojava gdje ja kao predsedavajući ABA lige ne mogu o njima direktno da diskutujem, ali time što ih spominjem želim da podsjetim na vremena kada sam o tome diskutovao”, kazao je Čović.

Čović ističe da to što ne govori javno baš o svemu, radi zato što je predsjedavajući ABA lige i ima obavezu da štiti ligu.

“Ali to ne znači da ne vidim neke stvari oko sebe, da ne znam za neka pisma koja putuju sa juga na sjever, da ne čujem za pokušaje nametanja pritisaka, da ne vidim da se na nekim utakmicama delegira po principu “nacionalnog ključa”, iako ga nismo izglasali na skupštini u Zagrebu. Onima koji prate biće sve jasno. Onima kojima nije jasno, da pojasnim makar malo. Borićemo se da se zaštitimo od takvih stvari, od ambijenta koji u sebi sadrže paranoične postavke, u smislu nekakvih zavjera. Princip mi je jasan, mnogi zaboravljaju da sam dugo u košarci”, rekao je Čović.

Kako navodi, protura se jedna opasna teza – navodno, šta ce se dogoditi sa ligom i klubom čiji sam predsjednik ako Crvena zvezda ne bude prva?

“I u tom smislu već imamo ozbiljna lobiranja po raznim prostorima bivše SFRJ. Evo odmah da kažem, ništa se neće dogoditi i ako ne budemo prvi, jer smo napravili sistem da traje, a i sjećam se vremena bahatosti i arogancije nekih u prošlosti, jer sada imamo i epilog i proizvod te bahatosti. Kako bih rekao “sačuvaj me Bože arogancije velikih, ali i osjetljivosti malih na tu aroganciju velikih”.

Tanjug

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com