Oko 500 novih sadnica u Podgorici - Volim Podgoricu

Oko 500 novih sadnica u Podgorici  

Kako bi se obezbijedio kontinuitet u proizvodnji dendrološkog sadnog materijala,gradsko preduzeće Zelenilo planira da  u ovoj godini, kao i u prethodnim, proizvodnju na otvorenom polju uvećana za 500 novih trogodišnjih i četvorogodišnjih sadnica lišćara (košćele, melije, primorski hrast, divlji i pitomi kesten…) Zasnivanje novih parcela pratiće održavanje starih zasada u vidu primjene svih potrebnih agrotehničkih mjera njege (prihranjivanje, freziranje, orezivanje, zaštita od bolesti i štetočina, itd).

Pored proizvodnje dendroloških vrsta, planirana je proizvodnja kontejnerskog sadnog materijala, u količini od 35.000 komada, u čijem će se sastavu najvećim dijelom naći ukrasno žbunje i različite vrste žive ograde. Proširenjem zaštićemog prostora tokom 2017. godine značajno će se uticati na bržu i kvalitetniju proizvodnju kontejnerskog biljnog materijala.

U već postojećem zaštićenom prostoru površine 1.000 m2 obavljaće se proizvodnja rasada sezonskog cvijeća u u količini od 150.000 komada.

Za 2018. godinu Zelenilo planira i dodatno opremanje materijalno tehničkim sredstvima, tj. nabavku minibagera sa gumenim gusjenicama i motokultivatora sa prikolicom i priključcima u vrijednosti od 37.700,00 eura.

Za investicione aktivnosti gradskog preduzeća Zelenilo opredijeljeno je 100.000 eura. Ovo Društvo pomenuta sredstva usmjeriće na izgradnju novih i rekonstrukciju i revitalizaciju postojećih sadržaja, iz svog djelokruga djelatnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com