Početna » PG INFO » Aktuelno » Oko 500 novih sadnica u Podgorici  
foto: Ilustracija

Oko 500 novih sadnica u Podgorici  

Kako bi se obezbijedio kontinuitet u proizvodnji dendrološkog sadnog materijala,gradsko preduzeće Zelenilo planira da  u ovoj godini, kao i u prethodnim, proizvodnju na otvorenom polju uvećana za 500 novih trogodišnjih i četvorogodišnjih sadnica lišćara (košćele, melije, primorski hrast, divlji i pitomi kesten…) Zasnivanje novih parcela pratiće održavanje starih zasada u vidu primjene svih potrebnih agrotehničkih mjera njege (prihranjivanje, freziranje, orezivanje, zaštita od bolesti i štetočina, itd).

Pored proizvodnje dendroloških vrsta, planirana je proizvodnja kontejnerskog sadnog materijala, u količini od 35.000 komada, u čijem će se sastavu najvećim dijelom naći ukrasno žbunje i različite vrste žive ograde. Proširenjem zaštićemog prostora tokom 2017. godine značajno će se uticati na bržu i kvalitetniju proizvodnju kontejnerskog biljnog materijala.

U već postojećem zaštićenom prostoru površine 1.000 m2 obavljaće se proizvodnja rasada sezonskog cvijeća u u količini od 150.000 komada.

Za 2018. godinu Zelenilo planira i dodatno opremanje materijalno tehničkim sredstvima, tj. nabavku minibagera sa gumenim gusjenicama i motokultivatora sa prikolicom i priključcima u vrijednosti od 37.700,00 eura.

Za investicione aktivnosti gradskog preduzeća Zelenilo opredijeljeno je 100.000 eura. Ovo Društvo pomenuta sredstva usmjeriće na izgradnju novih i rekonstrukciju i revitalizaciju postojećih sadržaja, iz svog djelokruga djelatnosti.

Check Also

U Beogradu uhapšen narko kralj Pacifika

Australijanac Tristan Voters, uhapšen je u Beogradu sa novcem namijenjenim kupovini kokaina, jedan je od ...

Haradinaj traži razloge da ubijedi Skupštinu da glasa za razgraničenje sa CG     

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj traži jake razloge kako bi od poslanika Skupštine Kosova zatražio da podrže ratifikaciju ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *