Sjutra raspisivanje dva konkursa - Volim Podgoricu

Sjutra raspisivanje dva konkursa   

Zavod za zapošljavanje sjutra, u subotu 13. januara, raspisuje dva konkursa za realizaciju mjera aktivne politike zapošljavanja.

Upravni odbor, na današnjoj sjednici, odobrio je sprovođenje programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, za najmanje 1.000 nezaposlenih.

“Program podrazumijeva aktivnosti kojima se licu koje traži zaposlenje pruža mogućnost da stekne kvalifikaciju za prvo zanimanje, inovira znanja u okviru istog zanimanja i nivoa obrazovanja, prekvalifikuje se i stekne kljućne vještine. Za ovu namjenu opredijeljeno je 550.000 eura”, saopšteno je iz ZZZCG.

Članovi Upravnog odbora donijeli su odluku o realizaciji programa javni rad, u cilju zapošljavanja na određeno vrijeme, do šest mjeseci, prioritetno teže zapošljivih lica, radi očuvanja i unapređenja njihovih radnih sposobnosti, kao i ostvarivanja određenog javnog interesa.

“Kroz programe u oblasti obrazovanja, kulture, zaštite životne sredine, zaštite lica sa invaliditetom, pomoći starim licima, borbe protiv bolesti zavisnosti i u drugim oblastima od javnog interesa omogućiće se zapošljavanje najmanje 950 lica iz evidencije Zavoda. Znači, i ove godine realizuju se, na državnom nivou ustaljeni, programi Njega starih lica i Personalni asistenti. Za javne radove na raspolaganju je 1.338.000 eura”, navode oni.

U ove dvije mjere aktivne politike zapošljavanja, vrijedne blizu 1,9 miliona, biće uključeno oko 2.000 lica iz evidencije Zavoda.

Inače, ukupan budžet Zavoda za zapošljavanje za 2018. godinu iznosi 11,1 milion eura. Finansijskim okvirom za realizaciju programa rada Zavoda predviđeno je 4,6 milona za mjere aktivne politike zapošljavanja, 500.000 eura za kredite za samozapošljavanje, šest miliona za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom i teže zaposlivih lica, dok je 10 moliona predviđeno za novčane nadoknade po osnovu nezaposlenosti.

Upravni odbor usvojio je izvještaj o radu za prošlu i program rada za ovu godinu.

1 komentar

  1. Hello there, I discovered your blog by means of Google even as searching for a similar subject, your web site came up, it appears to be like great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com