DF: Sumnjamo da su incident organizovale i planirale parapolicijske snage - Volim Podgoricu

DF: Sumnjamo da su incident organizovale i planirale parapolicijske snage

Poslije sinoćne pokazane nemoći policije da obezbjeđuje javni skup Demokratskog fronta (DF) i spriječi nimalo slučajan incident, jasno je da od iste ne možemo očekivati da se obračuna sa organizovanim kriminalnim grupama u Crnoj Gori, ni da omogući dosljedno poštovanje zakona, saopšteno je danas iz DF.

“Zbog neprofesionalnog obavljanja posla od strane policije, DF obavještava javnost da će brigu o bezbjednosti naših skupova ubuduće ponovo voditi naši aktivisti”, navodi se u saopštenju DF.

Iz DF su kazali da smatraju da nije u redu da u pojedinim medijima, pored svega navedenog, centralno mjesto, kada je sinoćna proslava u pitanju, zauzima jedan mali incident koji se dogodio na bini kada Mandić čestitao Novu godinu ispred organizatora dočeka i pozivao prisutne na litiju do Hrama Hristovog Vaskrsenja.

“DF, takođe, procjenjuje da je važno napomenuti da su nedavnim, posljednjim izmjenama Zakona o javnim okupljanjima zabranjena obezbjeđivanja skupova od strane redarske službe koju formiraju organizatori već svu odgovornost i obavezu za obezbeđivanje skupova tim zakonskim rešenjem preuzela je policija. Upravo zbog toga što je zbog novih izmjena zakona DF morao da rasformira svoju sjajnu redarsku službu je i bilo moguće da sinoć dođe do onog incidenta, za koji osnovano sumnjamo da je organizovan i planiran od strane parapolicijskih snaga. Redarska služba DF, koju su činili bivši oficiri i podoficiri Vojske Jugoslavije, podsjećamo,osnovana je nakon incidenata 24. oktobra 2015. godine, i obezbjeđivala je ogroman broj skupova na kojima je bilo na desetine hiljada građana, između ostalog i dva dočeka Pravoslavne Nove Godine, a da ni na jednom od tih skupova nije zabilježen ni najmanji incident. Prije svakog od tih skupova, poštujući tadašnju važeću zakonsku proceduru, policiji je uredno dostavljan spisak redara koji obezbjeđuju dati skup kao i lica koja rukovode tom formacijom”, navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su naveli da su izmjene Zakona o javnim okupljanjima i pokrenute sa namjerom da se Redarska služba DF koja je obezbjeđivala skupove profesionalno i pouzdanije nego policija ukine ili u suprotnom ako nastavi da profesionalno radi povjereni posao proglasi i predstavi kao paravojna formacija DF.

“Još jednom čestitamo svim pravoslavnim građanima Crne Gore srećnu Novu 2018. godinu. Sinoć je na prepunom centralnom trgu u Podgorici održan veličanstveni doček Pravoslavne Nove godine. DF je kao organizator proslavio 20 godina od prvog dočeka Pravoslavne Nove godine na otvorenom koje su 1998. godine otpočele nekadašnja Socijalistička narodna partija i Srpska narodna stranka iz kojih  su nastali većina konstituenata DF. Po tradicionalnom običaju nakon vatrometa i pjesme posvećene stradalnom Kosovu sa centralnog gradskog trga okupljeni su u ponoćnoj litiji pošli do Hrama Hristovog Vaskrsenja da se zajedno sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem pomole za dobru i blagoslovenu 2018. godinu”, rekli su iz DF.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com