Poslanici se ne odriču službenih vozila: Evo koliko su potrošili - Volim Podgoricu

Poslanici se ne odriču službenih vozila: Evo koliko su potrošili

Šefovi poslaničkih klubova, za korišćenje službenih automobila od januara do novembra prošle godine, potrošili su iz skupštinskog budžeta 4.633 eura.

Od toga predsjednici opozicionih klubova koji su bojkotovali Skupštinu, osim Demokrata koji ne koriste privilegije, potrošili su 2.619 eura. To su podaci koji su Pobjedi saopšteni iz parlamenta.

Najviše je skupštinski auto koristio Goran Danilović, sada nezavisni poslanik i predsjednik Ujedinjene Crne Gore, koji je, prema podacima u koje je Pobjeda imala uvid, potrošio 1.299 eura, iako je bojkotovao Skupštinu skoro čitave prošle godine.

Danilović je službeni auto zadužio dok je bio šef poslaničkog kluba Demosa. Šef kluba SDP-a Raško Konjević je, za 11 mjeseci u prošloj godini, za korišćenje skupštinskog automobila tokom bojkota potrošio 911 eura. Milutin Đukanović (DF), koji je bojkot prekinuo tek u decembru, potrošio je za gorivo 407 eura.

On je, prema podacima iz parlamenta, koristio skupštinski auto četiri mjeseca – u januaru, februaru, oktobru i novembru. Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović od januara do novembra potrošio je za gorivo 1.297 eura iz skupštinskog budžeta. Predsjednik kluba DPS-a Miodrag Radunović po istom osnovu potrošio je 540 eura. Najmanje skupštinskog novca za gorivo potrošio je šef kluba Socijaldemokrata i Liberalne partije.

Vujica Lazović, dok je bio predsjednik tog kluba, za korišćenje službenog auta potrošio je 144, a njegov nasljednik Mićo Orlandić, koji je zadužio vozilo 11. septembra, 33 eura. To znači da je klub SDLP koštao Skupštinu po tom osnovu 177 eura.

Predsjednici klubova poslanika imaju pravo na korišćenje službenog vozila, u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila u Skupštini. Shodno internom pravilu o utvrđivanju novčanog iznosa namijenjenog za troškove goriva, šefovima klubova dozvoljena je potrošnja goriva do 120 eura mjesečno.

Pravo na korišćenje službenog auta imaju, osim šefova klubova, predsjednik i potpredsjednici Skupštine, predsjednici radnih tijela, generalni sekretar i njegov zamjenik. Takođe, pravo na korišćenje auta imaju i drugi funkcioneri i zaposleni u Službi Skupštine, i to u izuzetnim slučajevima, po nalogu generalnog sekretara ili osobe koju on ovlasti.

Pobjeda/Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com