RTS-a traži stopiranje emitovanja “Nemanjića” - Volim Podgoricu

RTS-a traži stopiranje emitovanja “Nemanjića”

Programski savjet RTS-a uputio je pismo Upravnom odboru ove televizije, generalnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku kulturno-umjetničkog programa kojim se zahtijeva da se nove epizode “Nemanjića” ne emituju dok se serija ne pogleda na internoj projekciji u Javnom servisu.

Pismo je potpisao predsjednik Programskog savjeta, dr Milivoje Pavlović, koji je potvrdio da je ono poslato, a da se u dopisu zahtjev obrazlaže programskim, produkcionim i kulturološkim značajem serije o Nemanjićima, kao i pretežno negativnim reagovanjem opšte i stručne publike javnosti poslije emitovanja prve epizode.

Pavlović je naveo i da će nakon toga konačna odluka biti na menadžmentu i urednicima RTS-a, čije ingerencije i uvažavaju, kao i načela slobode stvaralaštva i dodao da se “iskreno nada da je nastavak serije bolji i da će biti smanjena ili sasvim otklonjena preduga lista primjedbi na prvu epizodu”.

Predsjednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić potvrdio je da je pismo Programskog savjeta stiglo na adresu ovog tijela.

– U pismu se zahtijeva da članovi programskog savjeta pogledaju prvih pet epizoda serije. S obzirom na to da to do sada nije bila praksa, s tim zahtjevom ću upoznati članove Upravnog odbora na prvoj narednoj sjednici – rekao je Vuletić, dodajući da će o stavu Upravnog odbora Programski savjet biti blagovremeno informisan.

Nastavak emitovanja serije “Nemanjići – Rađanje kraljevine”, po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, inače je svakako planiran tek za februar.

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević ocijenio je da nigdje u dopisu Programskog savjeta ne piše da se serija ne emituje.

Njegov komentar o dopisu Programskog savjeta objavljen je na sajtu RTS-a.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com