Budućnost na 56. mjestu, Monako Zvezdana Mitrovića šesti tim Evrope - Volim Podgoricu

Budućnost na 56. mjestu, Monako Zvezdana Mitrovića šesti tim Evrope

Specijalizovani košarkaški sajt Eurobasket.com je objavio listu 100 najboljih klubova u Evropi, a Budućnost Voli je na 56. mjestu.

Na rejting timova utiče nekoliko parametara – rezultati u nacionalnom šampionatu, učešće u evropskim takmičenjima (Evroliga ima najveći koeficijent, potom Evrokup, FIBA liga šampiona i FIBA Kup Evrope), uspjesi tima i zemlje iz koje dolazi u kontinentalnim kupovima, te skor u posljednjih pet sedmica. Mečevi u plej-ofu donose više bodova, a i zemlje se klasifikuju po dostignućima iz prethodnih sezona.

S obzirom na to da crnogorski klubovi u posljednje vrijeme nisu imali nikakav uspjeh u Evropi, a ni ABA liga se ne kotira visoko, Podgoričanima odlični rezultati ove sezone nisu pomogli da uđu u gornji dio Top 100 liste.

U samom vrhu liste je Monako, koji sa klupe vodi crnogorski selektor Zvezdan Mitrović.

„Kneževi” su u seriji od 12 pobjeda, imaju svih 10 trijumfa u FIBA Ligi šampiona i ušli su među velikane evropske košarke. Prvi je Real Madrid, ispred CSKA, Panatinaikosa, Fenerbahčea i Olimpijakosa, a iza Monaka su Žalgiris, Bešiktaš, Bajern, Ludvigsburg…

Od ekipa iz ABA lige, na listi su Crvena zvezda (14) i Cedevita (17), kao i još jedan rival Budućnosti u Evrokupu, Lokomotiva Kubanj. Ruski tim je na 37. mjestu, iako ove sezone ima 21 pobjedu u 22 meča.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com