SUD POTVRDIO PRESUDU: Martinovićevom ortaku 11 godina robije - Volim Podgoricu

SUD POTVRDIO PRESUDU: Martinovićevom ortaku 11 godina robije

Za­gre­bač­ki sud po­tvr­dio je pre­su­du ko­jom je Mom­či­lo Vu­ja­čić osu­đen na 11 go­di­na ro­bi­je zbog šver­ca nar­ko­ti­ka. Istom pre­su­dom osu­đe­ni su i biv­ši na­čel­nik ka­šte­lan­ske HVI­DRA Jo­zo Cer­ta, ban­kar Alek­san­dar Ću­ko­vić i Dra­gan Šan­dak. Oni su osu­đe­ni po op­tu­žbi da su se za­jed­no sa Ce­ti­nja­ni­nom Du­škom Mar­ti­no­vi­ćem, čla­nom ban­de „Pink Pan­ter”, 2015. go­di­ne ba­vi­li me­đu­na­rod­nim šver­com ko­ka­i­na, he­ro­i­na i ha­ši­ša.

Vu­ja­čić, ko­ji je, pre­ma pre­su­di, za­jed­no sa Mar­ti­no­vi­ćem bio or­ga­ni­za­tor gru­pe, osu­đen je na 11 go­di­na za­tvo­ra, Cer­ta i Ću­ko­vić do­bi­li su po tri go­di­ne, a Šan­dak tri i po go­di­ne za­tvo­ra.
Mar­ti­no­vić se na­la­zi u za­tvo­ru u Cr­noj Go­ri i su­di mi se u odvo­je­nom po­stup­ku. Hr­vat­ska je bi­la za­in­te­re­so­va­na da Mar­ti­no­vi­ću bu­de su­đe­no u toj ze­mlji, ali je na kra­ju pred­met ustu­pljen Vi­šem su­du u Pod­go­ri­ci.

Pred tim su­dom za ovo kri­vič­no dje­lo od­go­va­ra­ju i Va­so Pe­ro­vić, Mar­ko Ša­ko­vić, Igor Vu­šu­ro­vić, Mi­lan Ma­rić, Jo­vo Mar­ti­no­vić i Bran­ka Sta­ni­šić. Oni su op­tu­že­ni za kri­mi­nal­no udru­ži­va­nje i šverc ko­ka­i­na, he­ro­i­na i ma­ri­hu­a­ne.
Du­ško Mar­ti­no­vić je ra­ni­je pri­hva­tio kri­vi­cu, tvr­de­ći pred vi­je­ćem su­di­je Ve­sne Pe­an da je  on je­di­ni kri­vac i da u ovom slu­ča­ju ne po­sto­ji  ni­ka­kva kri­mi­nal­na or­ga­ni­za­ci­ja.
Pre­ma na­vo­di­ma iz op­tu­žni­ce, osum­nji­če­ni su to­kom 2015. or­ga­ni­zo­va­li na­bav­ku tri ki­lo­gra­ma ko­ka­i­na, ki­lo­gram i po he­ro­i­na i po­la ki­lo­gra­ma ha­ši­ša.
Pri­je hap­še­nja, po­li­ci­ja i USKOK su taj­no nad­zi­ra­li osum­nji­če­ne i upra­vo su na osno­vu nji­ho­vih sni­mlje­nih te­le­fon­skih raz­go­vo­ra pri­ku­plje­ni do­ka­zi o nji­ho­voj kri­mi­nal­noj or­ga­ni­za­ci­ji i ne­le­gal­nim po­slo­vi­ma.

Pri­je hap­še­nja Vu­ja­či­ća, Cer­te i osta­lih, po­li­ci­ja je uhap­si­la vi­še ku­ri­ra ko­ji su ku­po­va­li dro­gu od ove nar­ko-gru­pe.
Ta­ko je s po­la ki­lo­gra­ma ha­ši­ša u mje­stu Dra­ga­nić uhap­šen Fra­njo Ka­ta­vić, ina­če po­znat kao oso­ba ko­ja je svo­je­vre­me­no na­pra­vi­la fal­si­fi­ko­va­ni pa­soš ge­ne­ra­lu An­ti Go­to­vi­ni dok se na­la­zio u bjek­stvu. U Za­gre­bu je s ki­lo­gra­mom ko­ka­i­na uhap­še­na Ro­ma­na Bu­nić. Pre­ma pre­su­di, ona je ne­po­sred­no pri­je hap­še­nja ku­pi­la ko­ka­in od Du­ška Mar­ti­no­vi­ća za 40.000 eura. Bu­ni­će­va je u po­seb­nom po­stup­ku osu­đe­na na tri i po go­di­ne za­tvo­ra.

(Dan)

1 komentar

  1. Good post. I be taught one thing more difficult on completely different blogs everyday. It can at all times be stimulating to learn content material from other writers and practice a bit one thing from their store. I prefer to make use of some with the content material on my blog whether or not you don’t mind. Natually I provide you with a link on your net blog. Thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com