VLASNIK FIRME ,,MOJ TAXI” UBIJEN U GARAŽI: Trag ubice vodi ka Crnoj Gori! - Volim Podgoricu

VLASNIK FIRME ,,MOJ TAXI” UBIJEN U GARAŽI: Trag ubice vodi ka Crnoj Gori!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona tapkaju u mjestu kada je riječ o ubici Božidara Cicmila (32), crnogorskog državljanina i vlasnika firme “Moj taxi” Mostar.

Cicmil je ubijen 19. oktobra 2015. godine u jutarnjim satima, u klasičnoj sačekuši u garaži zgrade u kojoj je živio, u mostarskom naselju Rudnik, gdje je ustrijeljen s pet metaka iz “škorpiona”.

To jutro po Cicmila je automobilom “Toyota” krenuo njegov rođak Saša Brkić, državljanin Srbije, koji je u trenutku otvaranja vrata garaže začuo rafal.

On je vidio Cicmila kako pada, nakon čega je vozilom krenuo prema ubici, koji ga je uspio raniti kroz otvoren prozor vozila.

Brkić je, kako su to nedugo nakon ubistva iz policije potvrdili, uspio nanijeti povrede izvršiocu Cicmilovog ubistva, kojeg je automobilom uspio prignječiti uza zid podzemne garaže.

Međutim, ubica se, u maniru pravog profesionalca, uspio izvući i napustiti mjesto događaja, išetavši iz zgrade.

U MUP-u HNK su od samog početka iznosili uvjerenja o tome da je Cicmilov ubica van BiH, odnosno da je motiv ubistva sa sobom donio iz Crne Gore.

Uprkos tome, zanimljivo je da ni nakon više od dvije godine nisu uspjeli da ostvare saradnju s kolegama iz MUP-a Crne Gore.

To je potvrdila i kantonalna tužiteljka Valerija Tomić, kazavši da je posljednja urgencija za organiziranje sastanka i razmjenu podataka s policijom Crne Gore poslata prošle godine u oktobru, ali da još, kako su nju obavijestili iz Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK, nisu dobili odgovor.

Tomić nam je kazala da će ponovo uputiti urgenciju, jer, kako je iznijela, saradnja s crnogorskom policijom je neophodna, pogotovo što se nadaju da bi na taj način mogli dobiti korisne informacije u vezi s rezultatima vještačenja tragova izuzetih s lica mjesta.

Najvažniji dio ovih vještačenja odnosi se na trag, odnosno, otisak prsta koji je izuzet s Cicmilovog automobila, a za koji se pretpostavlja da pripada ubici.
Mafijaški obračuni

Mediji su pisali o Cicmilovoj navodnoj umiješanosti u brojne likvidacije, počevši od vođe barskog klana Armina Osmanagića.

Pisano je da ga je nadzorna kamera snimila ispred zatvora u Spužu, gdje je ubijen Baranin Andrija Mrdaka, kao i da je učestvovao u ubistvu Vidaka Vorotovića te likvidaciji Vinetua Strugara i Milutina Radovića.

Faktor

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com