ISPITIVANJE POLICAJACA: Odakle medijima snimak dokaza o likvidaciji Markovića? - Volim Podgoricu

ISPITIVANJE POLICAJACA: Odakle medijima snimak dokaza o likvidaciji Markovića?

Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenula je istragu u cilju pronalska službenika tog resora koji je omogućio da se javnosti dospije snimak osobe koja se dovodi u vezu sa likvidacijom Saše Markovića, a koji su zabilježile nadzorne kamere u tunelu između Bečića i Budva, saznaju Dnevne novine.

Naime, pomenuta istraga proglašena je tajnom, kao i svi dokazi koji su do sada prikupljeni, pa i snimak osobe za koju se sumnja da ima veze sa pomenutom likvidacijom.

Objavljivanjem dijela dokaza, u ovom slučaju, slike snimka u javnosti, i te kako može uticati na dolji tok istrage, zbog čega je Unutrašnja kontrola odlučna da ispita taj slučaj.

“Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije sprovodi postupak kontrole zakonitosti postupanja policijskih službenika povodom činjenice da su, van zvanične komunikacije sa Upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova, u medijima objavljene informacije i podaci iz istrage koja se sprovodi u predmetnom slučaju”, saopšteno je Dnevnim novinama iz MUP-a.

Nezvanično, Unutrašnja kontrola će ispitati sve policijske službenike, kako Centra bezbjednosti Budve, tako i ostale kolege iz drugih gradova koji su učestvovali u ovoj istrazi u cilju pronalaska osobe koja je medijima dostavila snimak.

Saša Marković (47) ubijen je sredinom aprila 2015. godine u Budvi u blizini porodične kuće, u klasičnoj sačekuši. Inspektori pretpostavljaju da je ubica dobro poznavao teren, s obzirom na to da se radi o nepristupačnoj šumi kroz koju vodi samo uzana staza.

Dva dana poslije ubistva Markovića policija je pronašla pušku u šumi u naselju Ivanovići, na oko 500 metara od mjesta ubistva. Egzekutor je ispalio pun šaržer u glavu Saše Markovića, a zatim pobjegao prema planini.

Marković je likvidiran na svega 100 metara od kuće, dok je bio u automobilu. Ubica ga je sačekao u šumi pored puta, odakle je u njega ispalio smrtonosne hice. Marković se kobnog dana automobilom vraćao iz grada, a živio je u naselju nedaleko od hotela “Splendid”.

Ujedno, DN je potvrđeno da je u toku i istraga u vezi sa dokaznim materijalom koji se našao na spornom snimku postavljenom na Youtube kanalu pod nazivom “kavački klan”.

Sumnja se je ista osoba učestvovala i u doturanju ovih dokaza osobi koja je po nalogu, najvjerovatnije “škaljarskog klana”, montirala i aranžirala prilog od 15 minuta, koji za četri nedjelje pregledan čak 353.000 puta.

Na snimku su prvi put otkriveni detalji o navodnom kriminalnom djelovanju ovog klana, njihovi lažni identiteti, kao i nazivi države u kojima se bave ilegalnim poslovima.

Kao visokopozicionirani članovi ove kriminalne organizacije, osim Zvicera i Kneževića, pominju se i Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Dragan Knežević, Damir Meljović, Vladimir Roganović i Milan Vujotić. Svi oni, prema saznanjima crnogorske policije, nalaze se van zemlje.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com