PANIKA U PODZEMLJU! Luka Bojović stiže u Srbiju, i to kao slobodan čovjek - Volim Podgoricu

PANIKA U PODZEMLJU! Luka Bojović stiže u Srbiju, i to kao slobodan čovjek

Luka Bojović (44) će iz zatvora u Španiji biti deportovan u Srbiju kao slobodan čovjek, saznaje “Alo” iz dobro obavještenih izvora.

Okolnosti su se drastično promijenile u korist Luke Bojovića otkad je Srbija povukla potjernicu za njim. Međutim, njegov povratak u Beograd, prema prognozama kako policije tako i pripadnika podzemlja je, navodno, najava da će rat škaljarskog klana, koji je blizak njemu, i suprostavljenog kavačkog klana biti doveden do usijanja.

Prema nekim prognozama, povratak Luke Bojovića, uoči presude za ubistvo njegovog brata Nikole Bojovića, znači nastavak mafijaških obračuna!

Sukobi dva klana u Kotoru počeli su, po jednoj verziji 2014. godine, kada je u Valensiji nestao deo zajedničkog kokainskog tovara do 300 kilograma, dok je prema drugoj verziji, vještački zakuvan u epruveti s ciljem da se uništi škaljarski klan, jer navodno, nije uz vlast i policija ne može da ga kontroliše!

– Proključaće beogradski asfalt. Škaljarski klan će vjerovatno napraviti haos u podzemlju. Povratak Luke Bojovića će pospiješiti postrojavanje na mafijaškoj pozornici, što neminovno znači i inteziviranje sukoba. Dosadašnje egzekucije bile su surove, većina meta nije imala nikakve šanse da preživi, hladnokrvno im je pucano u glavu, a ubice su uglavnom napadale iz neposredne blizine! Prognoza je da će ovaj surovi trend biti nastavljen, ali to ne znači da nisu moguće i neke druge opcije – navodi izvor “Aloa”.

Foto: Telegraf / Ovako Luka Bojović sada izgleda

U dvogodišnjem ratu dva zaraćena narko-klana iz Kotora “škaljaraca” i “kavčana” na ulicama Crne Gore i Srbije do sada je nastradalo 17 članova obje grupe.  Međutim, neki podaci policije ukazuju da obračuni traju već tri godine i da su dosad u zemljama regiona odnijeli 24 života.

Braća Jovan i Ivan Vukotić, prema policijskim evidencijama, predvode škaljarski klan, koji je navodno, pod zaštitom Luke Bojovića i Filipa Koraća, porijeklom sa Čeva kod Cetinja. Suprostavljeni kavački klan vode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Crnogorski mediji pišu da se bogatstvo Koraća procjenjuje na stotine miliona evra, koji su navodno stečeni prodajom droge.

Rat između dva zaraćena kotorska klana počeo je zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji. Osim mafijaških obračuna, koji su rezultirali surovim likvidacijama, sukob su obilježila tri bombaška napada u kojima, srećom, nije bilo žrtava, kao i šest pokušaja ubistava. Obračuni su se dešavali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a istraga policije ukazuje da su stradali mahom pripadnici “škaljaraca”.

Foto: youtube.com/ Efe/Luka Bojović

Prema podacima policije, prva žrtva sukoba zaraćenih mafijaških grupa je Goran Radoman (37), vođa kotorskog klana, koji je 20. februara 2015. godine izrešetan u Novom Beogradu sa 25 metaka iz “kalašnjikova”. Tri mjeseca prije smrti Radoman se vratio iz Južne Amerike, gdje je, prema nezvaničnim informacijama, proveo izvesno vrijeme da bi organizovao novu turu narkotika.

Tokom transporta nestalo je oko 300 kilograma kokaina, a mnogi sumnjaju da ga je to koštalo glave. Radoman je bio vlasnik kotorske firme za konsalting i pomorske usluge “San Si čarter”, a sumnjalo se se da su njegovi pomorci učestvovali u krijumčarenje droge.

Poslednja, 17. žrtva obračuna je Kotoranin Davorin Baltića (41), koji je ubijen u noći između 1. i 2. januara u sačekuši u ulici Internacionalnih brigada na Vračaru.

Foto: MUP/ Davorin Baltić

Prije njega je bokser Dragan Roganović (29) uspeo da izvuče živu glavu. On je 7. decembra 2017. ranjen na Cetinju, a nepoznati napadač mu je jednim metkom povrijedio kičmu. Roganović je, navodno, bio tjelohranitelj Gorana Radomana, prve žrtve mafijaškog rata.

Do sada su u obračunima ubijeni Saša Marković, Goran i Radomir Đuričković, Ivan Lopčić, Srđan Vlahović, Goran Dučić, Goran Biskupović, Miloš Bošnjak, Dalibor Đurić, Đorđe Boreta, Dragan Zečević i Đorđe Sekulović, Goran Lenac, Danijel Mandić Manda.

Foto: Facebook/Danijel Mandić Manda

U obračunu su stradali i nevini, među kojima je doktor Dragan Zečević, koji je svakog jutra pio kafu u lokalu koji se nalazi na pedesetak metara od njegove kuće. Greškom je stradao i Saša Marković, bivši poslanik Liberalnog saveza, a spekulisalo se da je prava meta bio njegov kum Goran Đuričković.

Bivši crnogorski fudbaler Goran Lenac (33) ubijen je dok je trenirao na stadionu Bokelja. Nije imao kriminalni dosije, ali je policija potvrdila da je bio povezan sa članovima kavačkog klana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com