PODGORICA: Taksisti za poskupljenje - Volim Podgoricu

PODGORICA: Taksisti za poskupljenje

Taksi prevoz u glavnom gradu, ne može  poskupjeti prije  kraja trećeg kvartala ove godine, a  po Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju krajnji rok za određivanje  minimalne i maksimalne cijene je osmi novembar ove godine.

To je „Vijestima” odgovoreno  iz Glavnog grada, odnosno Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, na pitanje da li planiraju uskoro da    odrede minimalnu i najnižu cijenu vožnje taksi vozilima, a što je  prema novom Zakonu o drumskom saobraćaju  obaveza lokalne samouprave.

Mnogi taksisti najavili su da bi prevoz  trebalo da poskupi, pogotovo nakon jučerašnjeg povećanja karte u gradskom autobuskom prevozu sa 70 na 90 centi.

Neki su to već i učinili.

“Smatram da apsolutno taksi prevoz treba da poskupi i to za nekoliko desetina centi. To treba uraditi i zbog povećanja akcize na gorivo, drugih poskupljenja.  Međutim, novim Zakonom o drumskom saobraćaju to je u nadležnosti lokalnih uprava, tako da su nama svezane ruke”, kazao je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović.

On je naveo da  sadašnja cijena  vožnje u glavnom gradu, je  najniža u cijeloj Evropi,  i da je to prosto neodrživo.

Iz Glavnog grada su naveli da se  minimalna i maksimalna cijena vožnje   može  odrediti jedino donošenjem nove odluke o organizovanju auto-taksi prevoza na teritoriji glavnog grada.

“Planom rada Sekretarijata nova odluka je planirana za treći kvartal tekuće godine, a da bi se  mogla donijeti neophodno je ispoštovati zakonom predviđene procedure, sprovesti javnu raspravu, proći skupštinsku proceduru i objaviti isto u Službenom listu”, navode iz Glavnog grada.

Istakli su da će  Glavni grad  vrlo brzo formirati  radnu grupu, koja će uraditi novu odluku, a da  bi cijenu formirali na zadovoljstvo građana neophodno je da  uključe i predstavnike taksi udruženja, što smo namjerni i da uradimo.

“Što se tiče Sekretarijata do donošenja nove odluke donošenje se očekuje do (kraja trećeg kvartala),  nećemo uticati na povećanje cijene taksi prevoza”, navode iz Sekretarijata.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com