SDP će u Beranama biti posvećen mladima - Volim Podgoricu

SDP će u Beranama biti posvećen mladima 

SDP će, kao stranka okrenuta mladima, promovisati vrijednosti koje će omogućiti mladima da iskažu svoj puni potencijal, nezavisno od partijske pripadnosti ili nedostatka iste, poručio je kandidat za odbornika SDP-a u Beranama Dino Hadžialjević.

“Berane, grad koji je u svojoj prošlosti dao veliki broj pisaca, umjetnika i sportista, danas je grad u kojem mladi ljudi nemaju mogućnost da iskažu svoje potencijale. Zbog nezaposlenosti mladi su primorani da napuštaju svoj zavičaj, zbog čega grad na Limu već dvije decenije karakteriše depopulacija koja poprima razmjere humanitarne katastrofe”, poručio je on.

Hadžialjević ističe da su za ovakvo stanje odgovorni politički akteri sa državnog i lokalnog nivoa.

“Sa jedne strane imamo poharu od strane DPS-a i satelita sa državnog, a sa druge prilično nesposobnu lokalnu vlast koja nije riješila skoro ni jedno bitno životno pitanje u protekle četire godine. Umjesto toga su se pojedinci često bavili pitanjima koja dijele, a ne ujedinjuju Berance. Zbog želje da zadrže status quo, najgori odnos imaju prema perspektivnim mladim ljudima, čije progresivne ideje percipiraju kao prijetnje”, dodaje on.

Kako ističe, njegova partija će zbog želje da mladima stvori što bolji ambijent za razvoj i napredak u fokus staviti poboljšanje uslova u kojima uče osnovci i srednjoškolci.

“Naš prioritet biće izgradnja savremenog sportskog centra, organizovanje besplatnih seminara, kurseva jezika i računara, kao i obezbjeđivanje stipendija za najbolje srednjoškolce i studente. Svjesni činjenice da se temelji za obrazovanje stiču u najranijem školskom periodu i da živimo u vremenu u kojem je rad na računaru osnovna vještina neophodna mladim ljudima, naša partija ima za cilj da obezbijedi laptopove svim prvacima u beranskoj opštini”, tvrdi on.

Kandidat za odbornika ističe da lista SDP-a ima kadrovski potencijal i ljudsku potrebu da ozbiljno pristupi rješavanju ključnih problema koji, kako tvrdi,  brinu mlade Berance.

CdM

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com