Slučaj “A2A”: Dostavljena optužnica protiv italijanskih državljana - Volim Podgoricu

Slučaj “A2A”: Dostavljena optužnica protiv italijanskih državljana

Specijalno državno tužilaštvo, dostavilo je Višem sudu optužnicu u slučaju javnosti ponatom kao “A2A”, pouzdano saznaje televizija Vijesti.

Optužnicom su obuhvaćeni italijanski državljani i to bivši izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Enriko Malerba, bivši izvršni direktor A2A Renato Ravaneli, bivši finansijski direktor Flavio Bjanka i Masimo Sala, koji se terete za produženo krivično djelo “zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju”.

Specijalno državno tužilaštvo je krajem prošle godine odustalo od krivičnog gonjenja pravnog lica A2A i tri crnogorska državljanina iz Elektroprivrede Crne Gore, koordinatora glavnog finansijskog direktora Slobodana Tanasijevića, rukovodioca Direkcije za finansije Venke Janjušević i rukovodioca Direkcije za računovodstvo i poreze Vojke Ćalasan.

Tužilaštvo je sumnjičilo šest osoba iz Elektroprivrede  da su oštetili to preduzeće za više miliona eura u korist italijanskih kompanija. Istraga je pokrenuta zbog konsultantskih ugovora, kojima su, na račun provizija, te italijanske kompanije od Elektroprivrede naplatile više miliona eura.

Vijesti

2 komentara

  1. The the very next time I read a blog, I hope so it doesnt disappoint me as much as this. Come on, man, It was my solution to read, but I personally thought youd have something interesting to convey. All I hear can be a lot of whining about something that you could fix in case you werent too busy interested in attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com