Veliko pojačanje za Budućnost: Stigao iskusni Amerikanac - Volim Podgoricu

Veliko pojačanje za Budućnost: Stigao iskusni Amerikanac

Iskusni evroligaški centar, Amerikanac Džastin Doelman (32), novi je košarkaš Budućnost Volija!

Nekadašnji član Barselone, Valensije i Anadolu Efesa, najbolji igrač španske lige u 2014. godini, potpisao je ugovor sa “plavima” do kraja sezone.

“Doelman se u prethodnom periodu oporavljao od povrede, što nam je omogućilo da se dogovorimo sa njim u okvirima bužeta koji je daleko manji nego što je uobičajeno za igrača ovakvog kalibra”, kazao je za sajt Budućnosti predsjednik podgoričkog kluba Dragan Bokan.

“Zahvaljujući tome što je trenutno slobodan,  ukazala nam se sjajna prilika da jedan od najboljih igrača u Evropi zaigra za naš klub. O njemu ne treba trošiti riječi, njegovo ime je svrstano u sam vrh košarke na našim prostorima”, naveo je predsjednik Budućnost Volija.

Doelman (visok 2,08 cm, težal 106kg) je rođen u Ohaju, košarkaški se profilisao na univerzitetu Ksavijer, a nakon neuspjelog drafta za NBA ligu 2007. je stigao u Evropu.

Prvo je igrao u Francuskoj – za Šole, Besanson i Orlean, a 2010. se preselio u Španiju, gdje je košarkaški eksplodirao.

Nastupao je za Alikante i Manresu, a od 2012. do 2014. u dresu Valensije prosječno je bilježio 15,3 poena i 4,5 skokova.

Tada najboljeg igrača španske lige 2014. je uzela Barselona, gdje je za dvije sezone takođe imao solidan učinak – 11,7 poena i 4,8 skokova po utakmici.

Na kraju prošle sezone prešao je u Anadolu Efes, ali nije nastupao zbog povrede.

“Izuzetno sam zadovoljan što ćemo pojačati poziciju pod košem i biti tvrd orah za sve protivnike. Svjesni smo da nam je trebao visoki igrač i ovo neočekivano i zaista fantastično pojačanje nam daje dodatni vjetar u leđa”, dodao je Bokan.

Doelman ima i kosovski pasoš i nastupao je za reprezentaciju Kosova u kvalifikacijama za Eurobasket 2017.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com