BRNABIĆ: U ovom trenutku najbitnije je da se ubice pronađu - Volim Podgoricu

BRNABIĆ: U ovom trenutku najbitnije je da se ubice pronađu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije pružiti svu moguću pomoć u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da je u ovom trenutku važno da se ubice pronađu.

“Jedino što je u ovom trenutku važno je da se ubice pronađu, da se privedu pravdi i da odgovorni za ovo djelo odgovaraju”, kazala je Brnabić za Radio Slobodna Evropa.

Ona je rekla da će Srbija ukoliko joj ne bude dozvoljeno da učestvuje u istrazi pokrenuti sopstvenu, dodajući da se još nada da će Srbiji biti omogućeno da učestvuje u istrazi.

“Čekamo odgovor od nadležnih institucija, ali ćemo svakako pružiti svu pomoć i podršku u rješavanju ovog strašnog zločina”, kazala je Ana Brnabić.

Ona je rekla da je kao predsjednicu Vlade Srbije boli, o čemu će i razgovarati sa Briselom, zaglušujuća tišna i prijetnje da može ponovo da se aktivira OVK samo zato što Priština treba da ispuni nešto što je bilo do njihovog međunarodnog dogovora, sporazuma, oko osnivanja Suda za ratne zločine.

Prema njenim riječima, stvari su kulminirale ubistvom Ivanovića, koje najteže pada njegovoj porodici.

“Ali, ovo ubistvo je najstrašniji udar na Srbiju, na sve ono što je Srbija u posljednjih nekoliko godina radila kako bi se normalizovali odnosi sa Prištinom. I na potpisivanje Briselskog sporazuma i na njegovu punu implementaciju”, kazala je Ana Brnabić.

Upitana koliko je atmosfera pred lokalne izbore na Kosovu, uključujuči i izjave “ko nije sa Srpskom listom, radi protiv interesa Srbije” mogla da doprinese tako tragičnom događaju i da li atmosfera političke borbe u kojoj se ne biraju sredstva može uticati da se jedna ovakva stvar dogodi, Ana Brnabić je kazala da je to “strašno reći”.

“Da je jedna stvar da li ste politički neistomišljenici, politički protivnici i da li nekoga želite da ubijete ili nekog želite da vidite mrtvog. Strašno je stavljati znak jednakosti izmedju takvih stvari. Meni je strašno što se danas u Srbiji takve stvari rade. Takve optužbe se potpuno jasno, potpuno nedvosmisleno stavljaju na teret i predsjedniku Republike i Vladi Republike Srbije. Mi nismo bili neprijatelji sa Oliverom Ivanovićem. Mi smo bili politički neistomišljenici. Ali isto tako je Vlada Republike Srbije snosila troškove odbrane gospodina Olivera Ivanovića”, rekla je Ana Brnabić.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Ana Brnabić je rekla da je previše rano i da je previše pod utiskom da bi govorila o nastavku dijaloga koji je juče prekinut poslije vijesti o ubistvu Ivanovića.

Na stranačkim prostorijama Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” u Kosovskoj Mitrovici stoje dvije kamere za video nadzor koje su, najvjerovatnije, zabilježile trenutak kada je Oliver Ivanović ubijen, objavio je “Blic” pozivajući se na neimenovane izvore.

Vijesti/Beta

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com