Četvrta uzastopna pobjeda Budućnosti: I Trento pao u “Morači” - Volim Podgoricu

Četvrta uzastopna pobjeda Budućnosti: I Trento pao u “Morači”

Budućnost Voli je imala fenomenalno šutersko prvo poluvrijeme nakon kojeg je vodila sa 18 poena razlike protiv Trenta (49:31), a onda je u drugom dijelu položila na ispitu zrelosti kada stvari nisu išle kako treba.

“Plavi” su upisali drugu pobjedu u TOP 16 fazi Evrokupa (79:66) i napravili korak ka četvrtfinalu drugog po snazi evropskog takmičenja.

Osam trojki iz 14 pokušaja u prvih 20 minuta učinili su da Budućnost ima i plus 20 (49:29), ali je italijanski tim u prvih sedam minuta treće četvrtine polako stizao minus i u jednom trenutku došao na 56:51 i unio strah navijačima u “Morači”.

Reakcija ekipe Aleksandra Džikića je, međutim, bila sjajna – Budućnost je u posljednjih tri minuta i 15 sekundi serijom 10:0 odbila nalet gostiju, pa se u posljednju dionicu ušlo sa sigurnih 66:51.

Tom serijom je definitivno “ubijen” ritam Trenta, pa je posljednja četvrtina bila odrađivanje posla i potvrda da je Budućnost u odličnoj formi.

Budućnost je u seriji od četiri pobjede u svim takmičenjima, a naredni meč u Evrokupu igra protiv istog rivala naredne srijede – taj duel bi mogao da ponudi odgovor na pitanje koliko je crnogorski šampion blizu plasmana među osam najboljih.

Lokomotiva nakon tri kola ima maksimalan učinak, Budućnost je na skoru 2-1, Trento na 1-2, dok je Cedevita već prežaljena sa sva tri poraza.

 (Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com