Dačić o Amfilohiju: Ne trebaju nam sukobi na tim relacijama - Volim Podgoricu

Dačić o Amfilohiju: Ne trebaju nam sukobi na tim relacijama

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić prokomentarisao je izjavu mitropolita SPC Amfilohija da se plaši da Vučićeva politika vodi izdaji Srbije i Kosova.

Bitno je pitati svakoga ko kritikuje šta predlaže kao rješenje, kaže Dačić.

“Ja sam bio premijer kad je držao moleban za upokojenje Vlade 2013. Onda sam ga sreo poslije par sedmica i rekao  mu mitropolite vaskrsao sam.

Ne trebaju nam sukobi na tim relacijama. Ako neko nešto ima da zamjeri državnim rukovodstvu, pa nije taj Vučić van društvenog života. Veoma su česti sastanci sa predstavnicima crkve. Kakva je potreba da se govori u javnosti na ovakav način osim da se podstiče otpor prema mirovnoj politici koju vodi Beograd, toga se treba paziti. Mislim da je tu patrijarh dao najbolji odgovor, eto da i ja poslušam Vučića pa da dalje ne komentarišem”, rekao je Dačić u emisiji Argument na televiziji Pink M.

Prvi potrpedsjednik srpske Vlade Srbije govoreći o kako kaže, sada dobrim odnosima Podgorice i Beograda, kazao je da je njegova prednost u odnosu na tamošnje političare što nema porijeklo iz Crne Gore.

“Nemam ni rođake u Crnoj Gori. Mi kao Srbija treba da se bavimo unaprjeđenjem naših odnosa. Srbin u Podgorici treba da živi isto kao Crnogorac u Beogradu”, kazao je Dačić.

Vjeruje da bi Bugarska, koja sada predsjedava EU, trebalo da pomogne Crnoj Gori i Srbiji da brže uđu u Uniju.

“Ja sam čovjek koji je kratko živio u Titovom vremenu kao i Milo (Đukanović). Da mi je neko tada rekao da će Bugarska i Rumunija, Češka i Letonija prije nas biti dio EU, ne bih se prekrstio jer to se tad nije radilo, ali bih rekao vi ste ludaci”, kazao je Dačić.

 (Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com