SLOVENIJA NAPUŠTA EURO? Odbijena žalba RS Slovenija - Volim Podgoricu

SLOVENIJA NAPUŠTA EURO? Odbijena žalba RS Slovenija

Vijeće Evropskog prvenstva za rukometaše danas je odbilo žalbu Rukometnog saveza Slovenije na odluku Disciplinske komisije da utakmicu drugog kola grupe C između Slovenije i Njemačke registruje postignutim rezultatom 25:25 (15:10).

Tako je drugostepeni organ potvrdio odluku Disciplinske komisije EURO 2018 o registraciji utakmice postignutim rezultatom. U saopštenju Vijeća je ponovljeno je da je sudijska odluka bila donesena na njihovoj procjeni činjeničnog stanja. To što su sudije procjenu napravile pregledom video-snimka je nebitno, te da im je to pravilima dozvoljeno. Stoga je odluka sudija konačna i žalba je odbijena.

Zbog odluke sudija čelnici Rukometnog saveza Slovenije (RZS) najavili su mogućnost napuštanja Evropskog prvenstva koje se igra u četiri grada Hrvatskoj. Odluku o napuštanju ili nastavku učestvovanja na EURO 2018 saopštiće danas poslijepodne.

Posljednjih 13 sekundi utakmice Slovenaca i Nijemaca donijelo je pravu dramu. Prvo je Njemačka izjednačila na 24:24, da bi potom na drugoj strani Slovenija pogodila za novo vo]stvo 25:24. Njemci su pokušali udarcem s centra da izjednače, ali je Blaž Blagotinšek, ispostaviće se, s nepropisne udaljenosti od protivničkih igrača spriječio njihov pokušaj. Zbog toga su sudije isključile Blagotinšeka i dosudile sedmerac za Njemačku, koji je u konačnih 25:25 pretvorio Tobias Rajhman.

Anadolija

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com