Home / SPORT / Rukomet / SLOVENIJA NAPUŠTA EURO? Odbijena žalba RS Slovenija

SLOVENIJA NAPUŠTA EURO? Odbijena žalba RS Slovenija

Vijeće Evropskog prvenstva za rukometaše danas je odbilo žalbu Rukometnog saveza Slovenije na odluku Disciplinske komisije da utakmicu drugog kola grupe C između Slovenije i Njemačke registruje postignutim rezultatom 25:25 (15:10).

Tako je drugostepeni organ potvrdio odluku Disciplinske komisije EURO 2018 o registraciji utakmice postignutim rezultatom. U saopštenju Vijeća je ponovljeno je da je sudijska odluka bila donesena na njihovoj procjeni činjeničnog stanja. To što su sudije procjenu napravile pregledom video-snimka je nebitno, te da im je to pravilima dozvoljeno. Stoga je odluka sudija konačna i žalba je odbijena.

Zbog odluke sudija čelnici Rukometnog saveza Slovenije (RZS) najavili su mogućnost napuštanja Evropskog prvenstva koje se igra u četiri grada Hrvatskoj. Odluku o napuštanju ili nastavku učestvovanja na EURO 2018 saopštiće danas poslijepodne.

Posljednjih 13 sekundi utakmice Slovenaca i Nijemaca donijelo je pravu dramu. Prvo je Njemačka izjednačila na 24:24, da bi potom na drugoj strani Slovenija pogodila za novo vo]stvo 25:24. Njemci su pokušali udarcem s centra da izjednače, ali je Blaž Blagotinšek, ispostaviće se, s nepropisne udaljenosti od protivničkih igrača spriječio njihov pokušaj. Zbog toga su sudije isključile Blagotinšeka i dosudile sedmerac za Njemačku, koji je u konačnih 25:25 pretvorio Tobias Rajhman.

Anadolija

Check Also

Nekad ga tražili Mančester i Arsenal, danas stiže u Budućnost

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *