AKCIJA POLICIJE: Uhapšene tri osobe - Volim Podgoricu

AKCIJA POLICIJE: Uhapšene tri osobe

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad i Kolašin su u akcijama koje su juče i danas sproveli u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije i službenicima Posebne jedinice policije Podgorica, a u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa, u koodrinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom, izvršili pretrese na deset lokacija na području Danilovgrada i Kolašina.

Naime, službenici CB Podgorica su, 17.01.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija od D.M. (47) iz Podgorice oduzeli automatsku pušku kineske prozvodnje,  sa okvirom bez municije, u ilegalnom posjedu, pištolj CZ 99, bez municije za koji je posjedovao nevažeći oružni list, dok su od M.P. (57) iz Podgorice oduzeli automatsku pušku M 70 AB2 sa okvirom bez municije,  pištolj M 57, cal 7,62 mm, sa okvirom bez municije i ČZ Prag kalibra 6.35 mm sa okvirom i jednim metkom kalibra 6,35 mm. Pronađeno oružije i municija su bili u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se M.P. i D.M. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, službenici OB Danilovgrad i OB Kolašin su, 18.01.2018. godine, u koordinaciji sa SKP-om i ODT-om, izvršili pretrese na deset lokacija.  U pet pretresa na pet lokacija na teritoriji Opštine Danilovgrad koje koriste I.Đ. (27), G.B. (42), V.R. (41), M.M. (27) i B.Đ. (28), su pronašli i oduzeli 13 mobilnih telefona, tri ručne radio veze, dva metka kalibra 38, metak kalibra 7,9 mm, pet lovačkih patrona kalibra 12 mm, biber sprej, vojnički nož i kožnu futrolu za pištolj. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se I.Đ. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 21 akciji koja je sprovedena od početka oktobra prošle godine, uključujući i ove akcije, izvršili pretrese na 287 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com