Demos: Crna Gora ulazi u još jednu godinu dramatične krize - Volim Podgoricu

Demos: Crna Gora ulazi u još jednu godinu dramatične krize

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić je tokom razgovora sa predstavnicima OEBS-a, Ričardom Lapinom, zamjenikom Šefa odeljenja za izbore i Tamarom Otišivili savjetnicom za izbore, ukazao na neophodnost jasnog odgovora na pitanje koje je aktuelizovao šef delegacije EK u Crnoj Gori Aivo Orav o legitimnosti izbora u 2018. ukoliko se izborno zakonodavstvo ne prilagodi preporukama OEBS-a.

“Imajući u vidu da se na crnogorskim izborima hronično ponavljaju ne samo nepravilnosti, nego i korupcionaški skandali poput afere Snimak, a da ipak nema principijelnog stava međunarodnih faktora o tome, sve to neminovno dovodi u pitanje kredibilitet svih učesnika uključujući i međunarodnu zajednicu”, navodi se u saopštenju Demosa.

Na interesovanje predstvanika ODIHR-a o izbornim uslovima, Lekić je ukazao na “aktuelnu autokratsku operaciju vođenu iz vrha DPS-a ponovnog pretvaranja Javnog servisa u partijsko glasilo”.

“Predstavnici Demosa su sa žaljenjem konstatovali da Crna Gora ulazi u još jednu godinu dramatične krize, ne samo političke I ekonomske, već i očigledno neregularne izborne uslove sa svim haotičnim posljedicama koje slijede”, navodi se u saopštenju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com