Đukić: Ovo je naš trenutni maksimum, jaki smo samo kad smo kompletni i kompaktni - Volim Podgoricu

Đukić: Ovo je naš trenutni maksimum, jaki smo samo kad smo kompletni i kompaktni

Crnogorski rukometaši danas oko 18 sati stižu u Podgoricu iz Zagreba, sa Evropskog prvenstva. Ranije nego što su se nadali, nakon tri odirane utakmice .

Plasman u drugu fazu bio je ponovo neostvareni cilj, na prvu pobjedu čekaće se još. Crna Gora je sinoć u meču odluke ubjedljivo poražena od Slovenije 28:19

“Blizu smo bili na utakmici sa Makedonijom, ne i protiv Slovenije. Siguran sam da su momci dali maksimum u sve tri utakmice. Ovo su naše trenutne mogućnosti, iako bi svi voljeli da je bilo drugačije”, rekao je selektor Đukić.

Tri poraza u završnici odveli su Crnu Goru u drugi šešir za baraž za Svjetsko prvenstvo i težak put do plasmana na rukometni Mundijal.

“Znamo koliko je važno da imamo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Imamo mladi tim koji ima perspektivu i pokazao je da može da igra sa svakim i da ima mjesto u vrhu svjetskog rukometa”, rekao je Đukić.

Selektor je napomenuo da je njegov tim imao mnogo problema uoči i na šampionatu u Hrvatskoj,

“Ne znam zašto je Vuk Lazović kažnjen i zašto nismo mogli da ga zamijenimo. Na posljednjem treningu povrijedio se i Žarko Pejović, koji je igrao odlično protiv Makedonije. Ispala su nam dva igrača iz rotacije. Nije bilo Borozana, Grbović nije igrao tri mjeseca… Da li neko može da zamisli Makedoniju bez Lazarova i sa Stoilovim koji nije igrao tri mjeseca. Igrali smo, zatim, u dvorani punoj Slovenaca, ranije Makedonaca. Ne tražim opravdanja, ali Crna Gora je jaka kada je kompletna i kompaktna, a takvi smo bili u kvalifikacijama”.

Posebno je Đukić podvukao “slučaj Borozan”.

“Siguran sam da je Vuko najviše želio da bude ovdje. Njega treba zaštiti od priča jer će u budućnosti biti vodeći igrač ove selekcije. Njemu je sigurno najteže palo što nije mogao da bude ovdje. Jedno je igrati za klub, a drugo za nacionalne boje. To je bila prilika za neke druge da dobiju minutažu i zadovoljan sam kako su je iskoristili”, istakao je Đukić.

I na kraju, malo o svojoj budućnosti.

“Prethodni selektor je postavio temelje. Na meni je da bilo ih podignem na viši nivo, a koliko sam u tome uspio ocijeniće oni koji vrednuju moj rad”, zaključio je Đukić.

Vijesti

1 komentar

  1. Pretty insightful post. Never thought that it was this simple after all. I had spent a good deal of my time looking for someone to explain this subject clearly and you

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com