DPS: SDP da se informiše šta je dovelo do povećanja cijene javnog prevoza - Volim Podgoricu

DPS: SDP da se informiše šta je dovelo do povećanja cijene javnog prevoza

Odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada, Vladimir Rajčić, tvrdi da kada bi se predsjednik Foruma mladih SDP-a Podgorica Jovan Dašić informisao, kako kaže, na nivou elementranog znanja, znao bi šta je dovelo do povećanja cijene javnog prevoza.

“To su povećanja cijene goriva i svih energenata, povećanje cijene rezervnih djelova i održavanja, zarada zbog odliva radne snage i smanjenje povraćaja akcize, nijesu u domenu uticaja Glavnog grada”, pojasnio je Rajčić.

Kako kaže, svima je, osim SDP-u, jasno da Glavni grad nema zakonsku mogućnost da utiče na smanjenje cijene jer javnu funkciju obavljanja gradskog prevoza na teritoriji Podgorice, obavljaju tri privatna prevoznika koji funkcionišu po tržišnim principima.

“Naglašavamo, da shodno odredbama člana 40 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, cjenovnik usluga u linijskom gradskom i prigradskom prevozu utvrđuje prevoznik, pojedinačno za svaki registrovani i ovjereni red vožnje koji dostavlja nadležnom organu lokalne uprave”, tvrdi Rajčić.

Kaže da koliko Dašića interesuje javni prevoz u Podgorici i cijena, govori i njegov poziv da Glavni grad ponudi određene subvencije gradskim prevoznicima kako bi cijena karata ostala ista.

“Za infomaciju Dašiću, jer građani to već znaju, Budžetom Glavnog grada za svaku godinu za pružanje usluga prevoza u gradskom saobraćaju opredijeljena su sredstva za subvenciju prevoznika”, istakao je Rajčić.

Napominje da će se realizovanjem projekta elektronske karte, značajno izmjeniti stanje u gradskom prevozu i Glavni grad će stvoriti mogućnost da bude korektivni faktor i kontrolor cijena i dešavanja u ovoj oblasti.

CdM

1 komentar

  1. I simply could not go away your web site before suggesting that I extremely loved the usual information an individual provide for your guests? Is gonna be back steadily to check out new posts

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com