NESTVARNO VISOKA CIJENA: I studenti trpe zbog poskupljenja karte za gradski prevoz - Volim Podgoricu

NESTVARNO VISOKA CIJENA: I studenti trpe zbog poskupljenja karte za gradski prevoz

Predsjednik Foruma mladih  SDP-a  Podgorica Jovan Dašić smatra da  poskupljenje cijena karata gradskog prevoza sa 70 na 90 centi itekako utiče na nepovoljnu materijalnu situaciju studenata u Podgorici.

Dašić navodi da u SDP-u smatraju da je ovo uz ostala poskupljenja odraz nedostatka brige za životni standard građana.

“Cijena povratne autobuske karte od 1.80 eura predstavlja uvećanje za 30 odsto, što uz ostale potrebe studenata tokom jednog dana igra veliki udio u njihovom budžetu.Zbog činjenice da Crna Gora, za razliku od većine zemalja Evropske Unije, ne obezbjeđuje studentima mogućnost da uz studiranje rade po skraćenom radnom vremenu , oni predstavljaju jednu od  najranjivijih kategorija kad su poskupljenja po ovoj osnovi u pitanju”, navodi Dašić.

On podsjeća da su mjesečne đačke karte, posredstvom povećanja cijene prevoza, uvećane su sa 21 na 25 eura, dok su radničke mjesečne uvećane sa 25 na 30 eura.

“Smatramo da Glavni grad mora ponuditi određene subvencije gradskim prevoznicima, kako bi cijene mjesečnih karata ostale na sadašnjem nivou. To bi, barem u određenoj mjeri umanjilo negativne efekte koji su izazvani ovim poskupljenjem. Kućni budžet najviše trpi ovim povećanjem cijena, imajući u vidu da školovati nekoliko studenata i đaka iz jedne porodice predstavlja velike izdatke. Mi u SDP-u zahtijevamo da predstavnici Glavnog grada, u što kraćem roku pristupe rješavanju ovog problema i uz dogovor sa predstavnicima gradskog prevoza preduzmu konkretne mjere  koje će rezultirati nepovećanjem cijena đačkih i radničkih mjesečnih karata”, zaključuje Dašić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com