Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: RUŠI SE 15 ZGRADA

PODGORICA: RUŠI SE 15 ZGRADA

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović stavio je na javnu raspravu Nacrt Urbanističkog projekta „Kasarna Morača”, kojim je predviđeno rušenje 15 postojećih zgrada  na tom prostoru.

U dokumentu je obrazloženo da od postojećih 15 zgrada,  13 su ruševine,   dva objekta se koriste za poslovanje, a ukupne bruto-razvijene građevinske površine su oko 5005,55 metara kvadratnih.

Područje  u okviru  zahvata plana nije naseljeno.

„Planom je predviđeno uklanjanje 15 objekata, koji su…uglavnom u lošem ili ruševnom stanju. Predviđa se izgradnja novih kapaciteta na dvije urbanističke parcele”, navodi se u Nacrtu.

Planom je predviđena izgradnja objekata za stanovanje veće gustine i poslovanja u okviru namjene centralnih djelatnosti, i objekti elektroenergetske infrastrukture.

“Nacrtom je predviđena pješačka staza širine osam metara, koja pruža pogled na rijeku Moraču, sa zelenim drvoredom i dekorativnim popločavanjem. Uz pješačku stazu na UP 3 su dozvoljeni privremeni objekti montažnog karaktera, pogotovo na dijelu uz most Milenijum, gdje se nalazi veća slobodna površina uz rijeku”, piše u Nacrtu UP-a.

Pomenuta lokacija je, kako je obrazloženo, povoljna za panoramske turističke objekte montažnog karaktera. S obzirom da je lokacija urbanisticke parcele UP1 izuzetno složena i atraktivna, planskim dokumentom se predviđa raspisivanje javnog konkursa za urbanističko – arhitektonsko rješenje.

UP „Kasarna Morača” je obuhvaćen prostor od 12, 20 hektara, a površine u zahvatu plana su namijenjene za centralne djelatnosti i površine za pejzažno uređenje javne namjene.

Vijesti

Check Also

POLICIJA PRONAŠLA 3,3 TONE DROGE

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. Samo ti Rushi Migo, i narod ce vas Srusit na sledecim izborima, pa cete vi mafija iz DPS sekte moc da planirate i mashtate, ali u ZIKSU!!!! TaMAn ce i ziks morat da se 3 do 4 puta prosiri da sve vas bandite iz DPS potrpamo tamo!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *