Poznati fudbaler se ubio zbog pedofila?! “Vodio je kući stotinu dječaka” - Volim Podgoricu

Poznati fudbaler se ubio zbog pedofila?! “Vodio je kući stotinu dječaka”

Svijet fudbala ostao je u velikom šoku 27. novembra 2011. kada je objavljena vijest o samoubistvu jednog od najvećih velških fudbalera Gerija Spida (42).

Objesio se u svom domu, a do danas nijesu razjašnjeni razlozi užasnog čina bivšeg fudbalera.

Ipak, pojavljivanjem priča o seksualnim skandalima u prethodnim decenijama, načeta je i tema samoubistva slavnog Spida.

Sve je povezano sa Barijem Benelom, bivšim engleskim trenerom protiv kojeg je podignuto 55 optužnica od kojih su 42 za seksualno zlostavljanje, 11 za silovanje te dvije za pokušaj silovanja dječaka u dobi od osam do 15 godina.

Jedan od njih je, piše Guardian, bio i Geri Spid.

On je igrao u mladima Leeds Uniteda krajem osamdesetih, a tada je Benel bio jedan od trenera u klubu.

Sve se zakuvalo kada je fudbaler Endi Vudvord, bivši igrač engleskih niželigaša, iznio svoja grozna iskustva.

– Život mi je bio uništen sve do 43. godine života. Ali, koliko ih je još takvih kao ja? Ovdje govorimo o stotinama djece koje je Benell birao i koji sada, kao odrasli, možda i dalje žive s velikim strahom u sebi. Rekao bih da je još teže progovoriti unutar fudbalskog svijeta. Želim dati snagu ljudima. Ja sam to proživio – ispričao je.

– Ljudi jednostavno ne mogu pretpostaviti, a kamoli razumjeti što ovakvo nešto može napraviti od života – rekao je poznati engleski trener Nil Vornok.

Benel je svojevremeno, pišu Englezi, odveo u svoj dom preko stotinu dječaka.

Bio je to harizmatičan tip kojeg su dječaci obožavali, jer je bio i dobar fudbaler, pa su obožavali gledati što sve može s loptom. Bari ih je nagovarao da ostanu da prespavaju kod njega, a onda bi pokušavao iskoristiti priliku.

U intervjuu za Sunday Times 2012. godine, Benel je priznao da je u njegovoj kući bio i Spid. Benel je novinarima rekao da ga nije zlostavljao, ali i da je to napravio nikad ne bi priznao.

Benel je osuđen na devet godina zatvora 1998. godine nakon što je priznao krivicu po 23 optužnice u kojima se navodi da je seksualno zlostavljao dječake u dobi od devet do 15 godina.

Na izricanju presude, sudija mu je rekao: ‘Vi ste pedofil, u to nema nikakve sumnje’.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com