SJUTRA JE BOGOJAVLJANJE: Večeras u ponoć morate OBAVEZNO DA URADITE ovo! - Volim Podgoricu

SJUTRA JE BOGOJAVLJANJE: Večeras u ponoć morate OBAVEZNO DA URADITE ovo!

Pravoslavna crkva i vjernici danas obilježavaju Svetog Teopempta i Teonu, praznik koji je u narodu poznat kao Krstovdan. Ovaj praznik prethodi sutrašnjem velikom prazniku Bogojavljenju i preksutrašnjem Svetom Jovanu, koji su u crkvenom kalendaru upisani crvenim slovom.

Čitateljka Telegrafa.rs, Milica P. javila se  i podsjetila nas na jedan običaj uoči Bogojavljenja. Za ovaj dan vezuju se brojna vjerovanja u našem narodu, a ona nam je prenijela njeno iskustvo. Vjeruje se da ko večeras sačeka ponoć i nebo mu se otvori, biće mu ispunjena jedna želja.

Milici se ispunila želja koju je zamislila baš u ponoć uoči Bogojavljenja, a mi vam prenosimo njenu ispovijest u cijelosti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Superstock

– Želja za Bogojavljenje ispunila mi se prije nekoliko godina. Drugarice i ja smo se te večeri sjetile da bi trebalo da se pogleda u nebo i zamisli želja. Tada je i jedna od nas rekla da bi trebalo da se uhvatimo za nešto zlatno. To smo i učinile u ponoć. Stajale smo na terasi i gledale u nebo, držeći se za zlato. Zamislila sam u tom trenutku želju koja je imala veoma male šanse da se ostvari, skoro pa nemoguće. I zamislite, ostvarila mi se! Ni ja nisam mogla da vjerujem kada mi se ispunila. Ali, samo vjerujte i želite jako, jako ono što biste voljeli da vam se ostvari – ispričala je za Telegraf.rs Milica P.

Običaj je da neudate djevojke veče pred Bogojavljenje stave ogledalce ispod jastuka, jer se vjeruje da će tako sanjati mladića za koga će se udati.

2 komentara

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I purchase four emails sticking with the same comment. Can there be that is you’ll be able to eliminate me from that service? Thanks!

  2. You lost me, friend. I mean, I imagine I recieve what youre saying. I recognize what you’re saying, but the truth is just appear to have forgotten that might be some other folks in the world who view this concern for which it happens to be and may perhaps not believe you. You might be turning away alot of folks that might have been lovers of one’s website.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com