U Podgoricu stigao Džastin Dolman - Volim Podgoricu

U Podgoricu stigao Džastin Dolman

Budućnost Voli je dočekala veliko pojačanje – u Podgoricu je danas stigao bivši as Valensije i Barselone, najbolji igrač španske lige 2014. godine.

Foto: KK Budućnost Voli/Facebook

Džastin Dolman sletio je na podgorički aerodrom, a nakon obavljenih ljekarskih pregleda trebalo da bi potpiše ugovor do kraja sezone.

Još postoji doza neizvjesnosti, jer je 32-godišnji košarkaš preskočio skoro cijelu prošlu sezonu, zbog povrede.

“Srećan sam što ći se vratiti na teren. Nije me bilo dugo, ali 100 posto sam spreman i pokazaću to”,rekao je Dolman.

Doelman (visok 2,08 cm, težal 106kg) je rođen u Ohaju, košarkaški se profilisao na univerzitetu Ksavijer, a nakon neuspjelog drafta za NBA ligu 2007. je stigao u Evropu.

Foto: KK Budućnost Voli/Facebook

Prvo je igrao u Francuskoj – za Šole, Besanson i Orlean, a 2010. se preselio u Španiju, gdje je eksplodirao. Nastupao je za Alikante i Manresu, a od 2012. do 2014. u dresu Valensije prosječno je bilježio 15,3 poena i 4,5 skokova.

Tada najboljeg igrača španske lige 2014. je uzela Barselona, gdje je za dvije sezone takođe imao solidan učinak – 11,7 poena i 4,8 skokova po utakmici.

U Podgoricu dolazi da se vrati na veliku scenu, ali i, kako kaže, da pomogne timu.

“Zadovoljan sam što sam ovdje i spreman sam da pomognem timu. Budućnost ima reputaciju u Evropi, nadam se da će nastaviti da raste. Evrokup je važno takmičenje, znam da ekipa stoji dobro u ovom trenutku. Nadam se da možemo da idemo daleko, ali najvažnije je da se razmišlja o prvoj narednoj utakmici”, rekao je Dolman.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com