BRAJOVIĆ RASPISAO PREDSJEDNIČKE IZBORE - Volim Podgoricu

BRAJOVIĆ RASPISAO PREDSJEDNIČKE IZBORE

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović raspisao je danas izbore za predsjednika Crne Gore za 15. april, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

“Vjerujem da će izbori biti održani u pozitivnoj i demokratskoj atmosferi i da ćemo svi zajedno još jednom pokazati zašto je Crna Gora lider u svom okruženju. Pozivam sve punoljetne građanke i građane da izađu na izbore i izaberu najboljeg kandidata”, izjavio je predsjednik Skupštine.

U saopštenju se dodaje da je o raspisivanju izbora predsjednik Brajović obavijestio i predsjednika Filipa Vujanovića, a  to će učiniti i relevantnim međunarodnim institucijama.

Izbore za predsjednika Države raspisuje predsjednik Skupštine, shodno članu 89, stav 2 Ustava Crne Gore. Rok za sprovođenje izbornih radnji teče od dana raspisivanja izbora, a prijedlozi kandidata za predsjednika Crne Gore podnose se Državnoj izbornoj komisiji do 26. marta 2018. godine.

2 komentara

  1. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com