Nurkić odličan, povratak Hardena - Volim Podgoricu

Nurkić odličan, povratak Hardena

Košarkaši Klivlenda savladali su ekipu Orlanda (104:103) i tako prekinuli seriju od četiri uzastopna poraza.

Kavalirsi su nakon teke borbe uspjeli da dođu do pobjede, iako su u jednom trenutku imali i 23 poena prednosti.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ajzea Tomas sa 21 poenom, Lebron Džejms je upisao 16, Kevin Lav je imao dabl-dabl od 12 poena i 11 skokova, dok je 11 poena imao Dvejn Vejd.

U sastavu Orlanda najefikasniji je bio Elfrid Pejton sa 19 poena, dok su po 17 postigli Evan Furnije i Eron Gordon, koji je imao i 11 skokova. Hrvatski košarkaš Mario Hezonja je za Orlando upisao 12 poena, dvija skoka i dvije ukradene lopte.

Ekipa Klivlenda u drugom poluvremenu pogodila je samo jednu trojku iz 17 pokušaja.

Filadelfija je na gostujućem parketu pobijedila Boston rezultatom 89:80, uz odličnu partiju centra Siksersa Džoela Embida koji je postigao 26 poena, uz 16 skokova i šest asistencija.

Embida su u pobjedi pratili hrvatski reprezentativac Dario Šarić sa 16 poena i šest skokova, kao i Ti Džej Mekonel sa 15 poena.

U odsustvu Irvinga, najbolji u timu Bostona bili su sa po 14 poena Al Horford i Markus Moris.

Košarkaši Hjuston Rokitsa pobijedili su Minesota Timbervulvse rezultatom 116:98. Meč je obilježio povratak plejmejkera tima iz Teksasa Džejmsa Hardena poslije povrede zadnje lože.

Rokitsi su do trijumfa došli zahvaljujući Eriku Gordonu, koji je ubacio 30 poena, dok je 20 poena dodao Klint Kapela. Kris Pol je za Hjuston bio na korak od dabl-dabla sa 19 poena, devet asistencija i šest skokova, dok je Luk Mbah a Mute imao 14 poena.

Harden je postigao je deset poena, uz sedam asistencija i dva skoka.

Najbolji u timu Minesote bio je Džimi Batler sa 23 poena, Karl-Entoni Taunsostvario je dabl-dabl učinak sa 22 poena i 16 skokova, dok je Endrju Vigins stao na 16 poena.

Srpski krilni centar Nemanja Bjelica je igrao sedam minuta, i za to vrijeme je zabilježio pet poena, dva skoka, četiri asistencije, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte.

Portland je pobijedio Indijanu 100:86.  Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio Demijen Lilard sa 26 poena i osam asistencija.

Pratili su ga u timu Portlanda bosanski centar Jusuf Nurkić, koji je ostvario dabl-dabl sa 19 poena i 17 skokova (rekord sezone), kao i Si Džej Mekolum sa 16 poena.

Daren Kolison i Viktor Oladipo ubacili su po 23 poena za Indijanu, za koju je hrvatski internacionalac Bojan Bogdanović postigao osam poena i uhvatio četiri skoka za 26 minuta.

 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com