U Beogradu uhapšen narko kralj Pacifika - Volim Podgoricu

U Beogradu uhapšen narko kralj Pacifika

Australijanac Tristan Voters, uhapšen je u Beogradu sa novcem namijenjenim kupovini kokaina, jedan je od najvećih internacionalnih trgovaca drogom.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, osim Votersa, uhapsili su prekjuče i Rohana Arnolda (44) i Dejvida Kembela (49) u akciji sprovedenoj u hotelu „Metropol“ u centru Beograda.

Kriminalna grupa, koja je bila pojačana Libancem Dijabom Geageom (41), uhapšena je pod sumnjom da je srpsku prijestonicu koristila za primopredaju skoro 700.000 eura, kojim su plaćali isporuku spomenutog narkotika iz Latinske Amerike. Oni se povezuju sa švercom tone i 280 kilograma kokaina, zaplijenjene prošle godine u njihovoj domovini.

“Srpska policija uhapsila je osumnjičene nakon devetomjesečne istrage, koja je sprovedena zajedno sa australijskim nadležnim organima. Ova istraga je počela u aprilu 2017. godine, kada je u luku Sidnej iz Kine stigao kontejner sa čeličnim cijevima u čijim šupljinama je pronađeno 1.280 kilograma kokaina, koji je bio spakovan u 2.576 paketa. Zaplijenjeni narkotici su bili odlične čistoće (oko 80 odsto), a njihova tržišna vrijednost je procenjena na 500 miliona australijskih dolara (oko 400 miliona američkih dolara),” kaže se u saopštenju MUP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com