U toku završni radovi izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Karabuškom polju, vrijednosti 300.000 eura - Volim Podgoricu

U toku završni radovi izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Karabuškom polju, vrijednosti 300.000 eura

Trenutno se izvode završni radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Karabuškom polju (II faza), vrijednosti 300.000,00 €, čime će se i ovaj sistem, povezati na vodovodni sistem Tuzi, odnosno Glavnog grada. Završetkom ovog projekta, sva sela ravničarskog dijela, odnosno oko 98% stanovništva opštine Tuzi će biti povezano na organizovani sistem vodosnabdijevanja. Takođe, u toku je rekonstrukcija mreže u dijelu naselja duž puta za Mataguže, dužine 1,5 km, kao i realizacija projekta vodosnabdijevanja Hota, za naselja Spinja i Skorać, vrijednosti 130.000,00 €. Hoti predstavljaju brdski dio gradske opštine Tuzi, koji nije imao organizovano vodosnabdijevanje. S tim u vezi, tokom 2015. godine izrađena je projektna dokumentacija, dok je početak I faze radova započet 2016. godine. Radovi koji su se odnosili na I fazu završeni su,  uz pomoć Direkcije za javne radove, početkom 2017. godine, vrijednosti od 300 hiljada eura. Isti su se odnosili na povezivanje vodovodnog sistema Tuzi i budućeg sistema u Hotima, izgrađen je rezervoarski prostor i magistralni cjevovodi prema selima Spinja i Skorać.Završeni su radovi na sekundarnoj mreži (4 km) u selima Spinja i Skorać, vrijednosti 43,5 hiljada eura.

U narednom periodu planirano je za poboljšanje vodosnabdijevanja u Kućama Rakića, kao i rekonstrukcija azbestcementne mreže u naselju Milješ, uz izgradnju dodatnog rezervoarskog prostora koji bi pokrio sjeverni dio GO Tuzi. Na ovaj način u GO Tuzi bila bi u potpunosti rekonstruisana vodovodna mreža, tako da bi u narednih 20 godina u potpunosti bile zadovoljene potrebe građana Tuzi.

U ovoj godini je planirana i izrada Studije za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda gradske opštine Tuzi, sa predlozima budućih uređaja za prečišćavanje otpadnih voda.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com