UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Oduzeti oružje, municija, vozila visoke klase, novac… - Volim Podgoricu

UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Oduzeti oružje, municija, vozila visoke klase, novac…

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije i službenici Centra bezbjednosti Podgorica, Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Tivat i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su danas, uz podršku Posebne jedinice policije, a u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i postupajući shodno naredbama nadležnih sudija za istragu, sproveli dvadesetdrugu akciju, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa. Pretresi su u Podgorici, Baru, Ulcinju i Tivtu izvršeni na ukupno šesnaest lokacija. Pronađeni su i oduzeti oružje, municija, vozila visoke klase, sredstva komunikacije, novac, dokumentacija i drugi predmeti. Jedno lice je lišeno slobode, protiv jednog lica slijedi krivična prijava, dok je protiv takođe jednog lica podnijeta prekršajna prijava. Konsultacije sa nadležnim tužiocima u vezi sa ostalim licima koja su privedena i čije su stanovi i kuće pretresani su u toku.

Naime, službenici SKP i OB Tivat su, u okviru akcije „Boka 8“, danas na području Tivta izvršili pretrese na četiri lokacije koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Pronađeni su i oduzeti: tri pištolja, startni pištolj, vazdušna puška, oko 300 komada municije različitog kalibra, četiri vozila među kojima su i vozila luksuzne klase “Mercedes”, “BMW” i “VW”, motocikl, 13 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka, 22.000 eura za koje će se provjeriti da li su stečeni izvršenjem krivičnih djela i dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija i dužničko – povjerilačkih odnosa. Takođe, na jednoj od lokacija na kojima je vršen pretres pronađena je ilegalna optičarska radnja sa preko 1.000 komada naočara poznatih modnih brendova, čija se vrijednost procjenjuje na više desetina hiljada eura. Nakon sprovedenog pretresa u službene prostorije radi postupka kriminalističke obrade privedena su tri  lica. U toku su konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti.

Službenici Centra bezbjednosti Bar i Centra bezbjednosti Podgorica su danas, sa službenicima OB Ulcinj, shodno naredbama pribavljenim od strane sudija za istragu u Baru, Ulcinju i Podgorici, izvršili pretrese na 11 lokacija u Baru i Ulcinju. Pretresi su izvršeni na lokacijama koje koriste bezbjednosno interesantna lica. Od tih 11 lokacija, dvije lokacije na kojima su izvršeni pretresi u Baru, a koje su sproveli službenici CB Bar i CB Podgorica, koriste A.K (37) iz Bara i A.J. (25) iz Podgorice. Ostali pretresi, koje su sproveli službenici CB Bar i OB Ulcinj, izvršeni su u Ulcinju na devet lokacija koje koriste E.K. (44), S.U. (33), M.G. (33), G.B. (31), A.K. (37) i T.O. (43). Pretresima je pronađeno i oduzeto: pištolj „CZ“ cal 6,35, 11 komada lovačke municije cal 12mm, nož, devet mobilnih telefona, četiri putnička motorna vozila i četiri rokovnika. O svemu su obaviješteni nadležni tužioci. Državni tužilac u ODT u Ulcinu je naložio da se T.O. lice liši slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a takođe da se protiv S.J. (23), brata A.J, podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je takođe počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici CB Podgorica su prethodno izvršili pretres na lokaciji u Podgorici koju koristi već pomenuti A.J. iz Podgorici. Pretres je izvršen nakon dobijanja naredbe od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici čije su izdavanje inicirali službenici CB Podgorica. Pretresom su pronađena i oduzeta dva startna pištolja, okviri za startne pištolje sa jednim metkom i kutija za startni pištolj sa priborom za čišćenje. Zbog prekršaja iz Zakona o oružju, A.J. je izdat nalog za naplatu novčane kaznu.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 22 akcije koja je sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedene akcije, izvršili pretrese na 303 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

 

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com