Alen Omić stigao Crvenu Zvezdu: Ateista sam, Zvezda je moja vjera - Volim Podgoricu

Alen Omić stigao Crvenu Zvezdu: Ateista sam, Zvezda je moja vjera

Slovenački reprezentativac Alen Omić, novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts na centarskoj poziciji. U intervjuu za zvanični sajt kluba, Omić je pričao o ispunjenju dječačke želje i velikom izazovu koji donosi igranje u Crvenoj zvezdi.

Omić je visok 216 centimetara, igra na poziciji centra i ima 25 godina. Potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom mts do kraja sezone i trebalo bi da bude prava pomoć iskusnom Antiću.

Slovenac u Beograd dolazi iz Hapoela iz Jerusalima.

“Imam kvalitet za Crvenu zvezdu i vjerujem da je ovo najveći izazov u mojoj karijeri. Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački. Ja kao Slovenac nijesam što se vjere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude djelim na one dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vjera, jer je meni košarka na prvom mjestu”, rekao je Omić u izjavi za klupski sajt Crvene zvezde, koji je dodao da u slobodno vrijeme vrlo rado pogleda i filmove Emira Kusturice, a neka pisana djela Andrića i Selimovića zna gotovo napamet.

Kada je saznao za inicijalne kontakte i interesovanje crveno-bijelih, slovenački reprezentativac insistirao je na prelasku u Beograd i Crvenu zvezdu, u koju dolazi bez obeštećenja iz Hapoela. Takođe, svoju ulogu imao je i Nemanja Nedović, koji je izgradio veliko prijateljstvo sa slovenačkim centrom.

“Neda je bio moj najbolji prijatelj u Unikahi, momak koji mi je mnogo pomogao na ličnom planu da se snađem u Malagi, i neko ko je puno doprinio da osvojimo Evrokup, najveći klupski trofej do sada u mojoj karijeri.

Omić je reprezentativac Slovenije već četiri godine, sa Olimpijom je osvojio nacionalni kup i dva superupa, dok je u dresu Unikahe prošle sezone upravo sa Nemanjom Nedovićem  slavio osvajanje Evrokupa.

Nakon Jake Blažiča, Alen Omić je drugi reprezentativac Slovenije koji će nositi dres KK Crvena zvezda mts.

Omić je u karijeri igrao za Olimpiju, Gran Kanariju, Anadolu EFES-a i Hapoel iz Jerusalima.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com