Podgoričani ostaju u pritvoru zbog bombe - Volim Podgoricu

Podgoričani ostaju u pritvoru zbog bombe

Od­lu­kom Osnov­nog su­da, Pod­go­ri­ča­ni Mi­loš Vid­mar (26) i Mi­loš Ra­do­vić (28), ko­ji se sum­nji­če za kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja, osta­će u pri­tvo­ru do sle­de­će od­lu­ke su­da. Oni su uhap­še­ni ka­da je po­li­ci­ja u „gol­fu” u ko­jem su bi­li pro­na­šla im­pro­vi­zo­va­nu eks­plo­ziv­nu na­pra­vu ve­li­ke ra­zor­ne mo­ći.

Iako se sum­nja­lo da su uhap­še­ni mla­di­ći tre­ba­li da uče­stvu­ju u bom­ba­škom na­pa­du na ne­ku oso­bu, tu­ži­la­štvo ni­je pri­ku­pi­lo do­ka­ze za te na­vo­de.
Vid­mar, ko­ji je pri­li­kom pro­na­la­ska bom­be bio za vo­la­nom „gol­fa”, tu­ži­o­cu je is­pri­čao da je bom­ba bi­la po­sta­vlje­na is­pod nje­go­vog vo­zi­la. Tvr­dio je da ni­ko­ga ni­je htio da li­kvi­di­ra, ka­ko je to po­li­ci­ja sum­nja­la, već da je on bio me­ta ne­či­jeg na­pa­da. Ovaj mla­dić je ka­zao da ni­je ni znao da je eks­plo­ziv­na na­pra­va bi­la po­sta­vlje­na is­pod nje­go­vog sje­di­šta, ali i da je si­gu­ran da je ne­ko zbog to­ga že­lio nje­ga da li­kvi­di­ra. Ka­te­go­rič­no je tvr­dio i da ni­je pri­pad­nik bi­lo ko­jeg kla­na.

Vim­dar je tu­ži­o­cu re­kao da je bom­ba bi­la za­li­je­plje­na mag­ne­tom i tra­kom is­pod nje­go­vog vo­zi­la. Ka­da ih je po­li­ci­ja za­u­sta­vi­la, ne zna­ju­ći šta je za­li­je­plje­no is­pod nje­go­vog sje­di­šta, on je po­ku­šao da od­li­je­pi ne­što, za šta se na kra­ju is­po­sta­vi­lo da je im­pro­vi­zo­va­na bom­ba. Vid­mar je tu­ži­o­cu re­kao i da je po­li­ci­ja ovom ak­ci­jom spa­si­la nje­gov ži­vot, is­ka­zu­ju­ći si­gur­nost da je ne­ko na­mje­ra­vao da ga ubi­je. Pri­li­kom pro­na­la­ska bom­be u „gol­fu” na mje­stu su­vo­za­ča na­la­zio se Ra­do­vić. On je u tu­ži­la­štvu na­kon ne­gi­ra­nja kri­vi­ce ka­zao da o bom­bi ne zna ni­šta. Is­pri­čao je da je Vid­mar do­šao po nje­ga, a ne­du­go po­što je ušao u vo­zi­lo za­u­sta­vi­la ih je po­li­ci­ja, ka­da je eks­plo­ziv­na na­pra­va pro­na­đe­na.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com