Vučić sa sinom došao na Kosovo (VIDEO) - Volim Podgoricu

Vučić sa sinom došao na Kosovo (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas na Kosovu i Metohiji, gdje će obići sjeverni i centralni dio pokrajine i razgovarati sa Srbima koji tamo žive.

Aleksandar Vučić je stigao u manastir Banjsku sa sinom, a na kapiji manastira Banjska Vučića je dočekao Vladika Teodosije sa sveštenstvom, uz tradicionalne so i pogaču.

U pratnji Vučića su direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i direktor BIA Bratislav Gašić.

 

„Srbi moraju da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji, a država Srbija da nastavi da pomaže. Došao sam da razgovaram o bezbjednosti Srba. Hoću da se zahvalim svim Srbima na KiM, zbog želje da sačuvaju Srbiju, ali i svoje porodice. Došao sam da poručim Albancima, bez obzira na to što Srbe doživljavaju kao protivnike, ali da Srbija želi mir i da želimo da taj mir sačuvamo. Viševjekovne razmirice možemo da riješimo“, rekao je Vučić.

 

 

U ocekivanju predsednika Srbije u Banjskoj

Gepostet von Sputnik Србијa am Samstag, 20. Januar 2018

“Mi ćemo razmjenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to ne desi onda će nam mnoge stvatri biti jasnije”, rekao je Vučić u manastiru Banjska.

On je rekao da ima tri poruke za Srbe, prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbjednost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupciji u sopstvenim redovima.

“Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a država Srbije je pomagala i pomagaće više u budućnosti. Došao sam da razgovaram o bezbjedniosti Srba, o tome koji organi su tu da im tu bezbjednost garantuju”, rekao je Vučić.

 

Dolazak predsednika Vucica u Banjsku

Gepostet von Sputnik Србијa am Samstag, 20. Januar 2018

On je rekao da je došao i da poruči Albancima da nerijetko imaju različite interese sa Srbima, ali i da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir.

“Da višedecenijske i viševjekovne razmirice riješimo, da obezbjedimo trajnost tog mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu”, rekao je Vučić.

Zastave Srbije su na prilazima manastiru, kao i na putu Kosovska Mitrovica—Banjska, a građani ispred manastira takođe drže srpske zastave, kao i one kombinata Trepča, a primjetan je veliki broj medijiskih ekipa.

Duž puta Kosovska Mitrovica—Banjska raspoređeni su pripadnici KPS.

Nakon Ivanovićevog ubistva na sjeveru KiM prisutne su povećane tenzije, a među građanima se osjeća strah, piše portal „Kossev“.

U Kosovskoj Mitrovici upadljiva je tišina, dok je ubistvo Olivera Ivanovića i četvrti dan glavna tema.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com