Home / NOVOSTI / Kultura / Danski profesor Jan Gel publici Podgorice predstavlja svoju knjigu „Gradovi za ljude“

Danski profesor Jan Gel publici Podgorice predstavlja svoju knjigu „Gradovi za ljude“

Danski profesor Jan Gel (Jan Gehl), arhitekta, urbanista i vizionar, svjetski autoritet u oblikovanju i promociji korišćenja javnog prostora gradova, čija je karijera fokusirana na unaprjeđenje kvaliteta života u gradovima i prilagođavanje urbanog dizajna potrebama ljudi, predstaviće stručnoj publici Podgorice svoju knjigu „Gradovi za ljude“.

Predstavljanje knjige će se održati sjutra (ponedjeljak, 22. januar) u plenarnoj sali Skupštine Glavnog grada sa početkom u 18 sati.

Knjiga „Gradovi za ljude“ (2. izdanje, PALGO centar, Beograd, 2018) na jedinstven način prikazuje Gelova dugogodišnja istraživanja morfologije gradova i upotrebe javnog prostora. Čitaoci će steći dragocjen uvid u njegovo nevjerovatno pronicljivo razumijevanje odnosa između javnih prostora i društva, kao i u to kako su ove dvije stvari neraskidivo povezane. Ovdje prikazano iskustvo u razumijevanju i oblikovanju javnog prostora gradova korisno je kako za donosioce odluka, investitore, tako i za stručnjake i akademsku zajednicu.

Check Also

UBIJEN ZBOG JAKE POZICIJE U HAGU! Vladimir je izrešetan u Beču, a sumnja pada na opasni klan iz CG i ŠEFA SRPSKOG PODZEMLJA!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *