Danski profesor Jan Gel publici Podgorice predstavlja svoju knjigu „Gradovi za ljude“ - Volim Podgoricu

Danski profesor Jan Gel publici Podgorice predstavlja svoju knjigu „Gradovi za ljude“

Danski profesor Jan Gel (Jan Gehl), arhitekta, urbanista i vizionar, svjetski autoritet u oblikovanju i promociji korišćenja javnog prostora gradova, čija je karijera fokusirana na unaprjeđenje kvaliteta života u gradovima i prilagođavanje urbanog dizajna potrebama ljudi, predstaviće stručnoj publici Podgorice svoju knjigu „Gradovi za ljude“.

Predstavljanje knjige će se održati sjutra (ponedjeljak, 22. januar) u plenarnoj sali Skupštine Glavnog grada sa početkom u 18 sati.

Knjiga „Gradovi za ljude“ (2. izdanje, PALGO centar, Beograd, 2018) na jedinstven način prikazuje Gelova dugogodišnja istraživanja morfologije gradova i upotrebe javnog prostora. Čitaoci će steći dragocjen uvid u njegovo nevjerovatno pronicljivo razumijevanje odnosa između javnih prostora i društva, kao i u to kako su ove dvije stvari neraskidivo povezane. Ovdje prikazano iskustvo u razumijevanju i oblikovanju javnog prostora gradova korisno je kako za donosioce odluka, investitore, tako i za stručnjake i akademsku zajednicu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com