KIC BUDO TOMOVIĆ: Promocija romana Sonje Ražnatović “Exit - Volim Podgoricu

KIC BUDO TOMOVIĆ: Promocija romana Sonje Ražnatović “Exit

Roman “Exit (biti drugačiji, ipak!)”, autorke Sonje Ražnatović, premijerno će biti promovisan pred podgoričkom publikom u srijedu, 24.januara, u Multimedijalnoj sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, sa početkom u 19h.

 

O djelu će, pored autorke, govoriti dr Sofija Kalezić – Đuričković (recenzentkinja), mr Marijana Terić sa Fakulteta za crnogorski jezik, a moderatorka večeri biće Jasna Rudović. Odlomke iz romana čitaće gosti iznenađenja.

 

„Exit (biti drugačiji, ipak!)“ je drugi roman Sonje Ražnatović, a objavljen je u izdanju renomirane izdavačke kuće „Čigoja“ iz Beograda. Pisan pretežno iz muškog ugla, „Exit“ se bavi društvenim različitostima i po žanrovskom opredjeljenju je najbliži psihološkom romanu – romanu toka svijesti. Njegova struktura obuhvata tri tematska sloja, zapravo tri tematski različite priče.

 

Sonja Ražnatović je rođena 1969. u Titogradu. Diplomirala je 1995. na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Podgorici, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu u istom gradu. Autorka je romana Jana, samo privremeno u bloku 9, objavljenog u novembru 2016. godine u izdanju cetinjskog Otvorenog kulturnog foruma. Roman je bio motivisan željom da na crnogorskoj literarnoj sceni afirmiše i drugačiju, ležerniju formu i način književnog izražavanja, te da prezentira svoje viđenje pravca u kojem je, kroz vrijeme, evoluirao odnos crnogorskih žena prema braku, porodici i porodičnim obavezama, i u kojem su potrebe žena u pozitivnom smislu rasle i proširivale se i na poslovne ambicije, profesionalno usavršavanje i potrebu za suštinskim samoispitivanjem i radom na sebi u svakom pogledu, ali nikada ne zaboravljajući da je porodica na prvom mjestu. Sonja Ražnatović je i kolumnista dnevnog lista Pobjeda.

Roman “Exit (biti drugačiji, ipak!)” je dostupan u knjižarama u Srbiji i Crnoj Gori, a može se i naručiti putem sajtova www.knjizara.com, www.cigoja.com i www.delfi.rs.

 

           Više info – Sonja Ražnatović 067 322 333

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com