NA INTERNETU SE NUDI OPASAN LIJEK ZA POTENCIJU: Čuvajte se „kamagre”! - Volim Podgoricu

NA INTERNETU SE NUDI OPASAN LIJEK ZA POTENCIJU: Čuvajte se „kamagre”!

„Neregistrovan je svuda u svijetu! Možda ima aktivnu susptancu za poboljšanje potencije, ali je vrlo opasan za upotrebu“, upozorava prof. dr Aleksandar Milošević

Nikako ne koristite gel „kamagra“ koji se muškarcima nudi u oglasima na banderama, internetu i Fejsbuku! Riječ je o ilegalnom lijeku za potenciju koji se švercuje iz Indije. Preparat se reklamira kao „sigurno rješenje za muške probleme“, „dolje bijela kuga, pravite djecu“, a jedan od prodavaca sa Fejsbuka tvrdi da su njegove mušterije starije osobe, kao i da je diskrecija zagarantovana za sve one koji će od njega da pazare „lekić“.

Da „kamagra“ može da bude opasna govori i podatak da je jedan Irac umro posle njene upotrebe, a to potvrđuje i prof. dr Aleksandar Milošević, naš najpoznatiji urolog seksolog, koji apeluje na sve muškarce da ne koriste „kamagru“, pogotovo ne onu u gelu!

– Taj lijek je neregistrovan svuda u svijetu! On možda da ima aktivnu susptancu za poboljšanje potencije u sebi, ali je vrlo opasan za upotrebu. Nikako ga ne bih preporučio za korišćenje. Gel je najopasniji oblik takozvanog vazoaktivnog lijeka, kakvi su medikamenti za potenciju, jer se brzo resorbuje, ulazi u krv i djeluje. Zato je poguban za sve srčane bolesnike jer može da utiče na rad srca. Za razliku od gela, tablete se sporije resorbuju iz želuca i daju organizmu šansu da lijek prihvati, odnosno da ne dođe do naglog pada krvnog pritiska ili bilo koje druge burne reakcije organizma – navodi taj stručnjak.

On upozorava da svjetski podaci pokazuju da svaki drugi muškarac pati od neke seksualne disfunkcije.

– To ne moraju da budu samo problemi u vezi sa potencijom, već i s prebrzom ili presporom ejakulacijom… Imajući to u vidu, prodavci „kamagre“ našli su povoljno tržište. Još jednom apelujem da se to ne kupuje – kaže prof. dr Milošević.

U Agenciji za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS) potvrđuju za „Alo!“ da je gel „kamagra“ ilegalno na tržištu, pošto nije registrovan i nema dozvolu za stavljanje u promet u Srbiji.

– Zakon o lijekovima ne dozvoljava bilo kakav promet lijekova mimo apoteka, pa ni putem interneta. Imajući u vidu da se taj lijek nalazi ilegalno na tržištu, da se ne zna na koji je način dospio u Srbiju, pod kojim uslovima je transportovan i kakav je njegov tačan sastav, postoji ogroman rizik po zdravlje korisnika. Stoga, niko ne bi smio da nabavlja i koristi te ilegalne proizvode, a velika je vjerovatnoća da se radi o falsifikatu – navode u toj instituciji.

alo.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com