Brajović nije potpisao peticiju za ukidanje vlasništva SPC nad crkvama - Volim Podgoricu

Brajović nije potpisao peticiju za ukidanje vlasništva SPC nad crkvama

Lider SD-a Ivan Brajović nije potpisao peticiju za ukidanje vlasništva Srpske pravoslavne crkve nad crnogorskim vjerskim objektima.

 “Uz poštovanje organizatora peticije i ne želeći da dovodimo u pitanje njenu kredibilnost, obavještavamo javnost da predsjednik Socijaldemokrata, Ivan Brajović, nije njen potpisnik.

Kao što je javnostu poznata od strane organizatora, propusti će biti ispravljeni i sve ovo očigledno nije bila njihova namjera,već zloupotreba od strane nedobronamjernih pojedinaca. Sa druge strane, kako peticija suštinski obuhvata niz značajnih, ali i osjetljivih pitanja vezanih za neophodnost uređenog funkcionisanja države, koje počiva na vladavini prava i slobodi vjeroispovijesti kao njenim temeljnim postulatima, posebna je odgovornost na onima čije poruke imaju veći odjek u javnosti da iste ne koriste za dnevno politički marketing i konstrukciju raznih teorija zavjere”, saopšteno je iz SD-a.

Iz SD-a kažu i da s obzirom da na to da peticije predstavljaju instrument savremene demokratije, važno je da oni koji su saglasni sa njenom intencijom i oni koji nisu, vode računa da različitost u stavovima i mišljenjima ne smije biti osnov za vrijeđanje bilo koga.

“Misija Socijaldemokrata jeste konstantan rad na jačanju vladavine prava i na unaprjeđivanju ambijenta u kome će različiti vjerski i svi ostali identiteti moći slobodno i nesmetano da se razvijaju -skupa gradeći snažan identitet Crne Gore kao moderne i razvijene demokratije, odnosno države.

Na kraju, mnogo važnije od toga da li je neko potpisao peticiju ili nije je činjenica da ona zaista u sebi sadrži pitanja koja već duži period opterećuju crnogorsku javnost i na koja država mora dati odgovor u cilju otklanjanja jedne od brojnih dilema koje itekako opterećuju njen dalji nesmetani razvoj”, saopštile se Socijaldemokrate.

 Ranije je i lider URA-e Dritan Abazović negirao da je potpisnik peticije.

 (Antena M)

1 komentar

  1. I am frequently to blogging i really appreciate your content regularly. This content has really peaks my interest. Let me bookmark your internet site and keep checking choosing information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com