Đukanović: Cilj nam je evropski kvalitet života i evropska prosječna plata - Volim Podgoricu

Đukanović: Cilj nam je evropski kvalitet života i evropska prosječna plata

Predsjednik DPS Milo Đukanović kazao je na tribini liste “Berane pobjeđuje” u mjesnoj zajednici Dolac u tom gradu, da svako ko je dao svoj glas za nezavisnu, slobodnu, evropsku Crnu Goru, ne može imati ni dilemu 4. februara ove godine.

“Za ovih 11 godina nije se promijenilo biračko raspoloženje u Crnoj Gori. Vidimo da još uvjek protivnici crnogorske nezavisnosti veoma žilavo drže svoje gusinje i otvoreno prijete da bi, ukoliko bi bili u prilici, poništili sve ono što smo uradili tokom posljednjih 26 godina”, istakao je Đukanović.

Kada ih protivnici kritikuju zašto je Crna Gora dio NATO-a, pitajući da li država želi da ratuje, Đukanović jasno poručuje -ne.

“Ne želimo da ratujemo. Mislimo da smo ratovali više nego što je potrebno. U Crnoj Gori se više ne rađamo da bismo časno poginuli, već se rađamo da bismo dostojanstveno živjeli. Ne sprema se za rat država koja je ukinula vojnu obavezu”, istakao je Đukanović.

Za kratko vrijeme, dodaje on, učinili su da Crna Gora postane jedna od najrazvijenijih zemalja zapadne Evrope.

“Zadovoljni smi što smo za 11 godina duplirali prosječnu platu i penziju. Duplirati znači doći do 500 eura. Ali to nije naš cilj. Naš cilj je doći do evropskog kvaliteta života i evropske prosječne plate”, istakao je Đukanović.

To, smatra on, nije preambiciozno.

“Iz iskustva koje imamo, iz razgovora sa drugima vidimo da nijesmo ni manje inteligentni ni manje obrazovani. Nijesmo ni manje radni. Ja nijesam od onih koji pristaje na ove legende o Crnoj Gori gdje se crnogorski mentalitet karikira kao mentalitet neradnika”, istakao je Đukanović

Crna Gora, napominje on, nije imala privilegiju da živi u pitomijim krajevima, u vremenu mira.

“Nama je potrebno da uredimo naš ambijent da na optimalan način iskoristimo naše resurse”, poručuje Đukanović.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com