Marković: Ko god bio iz DPS-a pobjeđuje u prvom krugu - Volim Podgoricu

Marković: Ko god bio iz DPS-a pobjeđuje u prvom krugu

Premijer Duško Marković uvjeren je da će kandidat Demokratske partije socijalista, ko god on bio, pobijediti na predsjedničkim izborima.

Odgovarajući na pitanje novinara o predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori i kandidatu DPS-a, Marković je rekao da organi Demokratske partije socijalista ubrzo donijeti odluku.

“Vidjećemo, to je na organima partije. Ovih dana ćemo to imati na dnevnom redu. U svakom slučaju kandidat DPS-a ko god bio po imenu i prezimenu, sigurno će ubjedljivo pobijediti. Ja čak vjerujem i u prvom krugu“, rekao Marković novinarima u Bijelom Polju.

Podsjećamo, predsjednički izbori su zakazani za 15. april, ali je još nepoznato ko će od “glavnih igrača” ući u trku za šefa države i naslijediti Filipa Vujanovića.

Sve oči uprte su u najjaču partiju DPS, koja se još ne oglašava. Izvori kažu da još nisu odlučili. Navodno, dva imena su u igri – lider Milo Đukanović i Milica Pejanović Đurišić.

Svima jasno da od opozicionog zajedničkog kandidata nema ništa. Građanska opozicija nema usaglašen stav, sa DF-om nijesu htjeli da razgovaraju po tom pitanju.

Sve izvjesnije je da bi kandidat za predsjednika Crne Gore mogao biti lider Demokrata Aleksa Bečić.

Ako se Bečić kaniduje, neki od stranačkih lidera građanske opozicije najavili su da će imati svoje kandidate. To su ranije najavili i prvi čovjek SNP-a Vladimir Joković i Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

U predsjedničku trku će se možda uključiti i osnivač Prave Crne Gore Marko Milačić, koji prema istraživanju CEDEM-a ima 16,8 odsto podrške.

Demokratski front je najavio da želi da kaniduje nestranačku ličnost, a kao najozbiljniji kandidat za tu poziciju za sada se pominje Andrija Jovićević.

Privrednik Vasilije Miličković ozvaničio je kandidaturu za predsjednika Crne Gore, i poručio je da bi njegova pobjeda značila kraj partitokratije.

Dio aktivista civilnog sektora ali i korisnika društvenih mreža kao poželjnog kandidata na predsjedničkim izborima smatra prof. dr Đorđija Blažića.

Gru­pa gra­đa­na oku­plje­na oko orga­ni­za­ci­je Bi­ro ne­ra­da po­če­la je sa pri­ku­plja­njem pot­pi­sa za kan­di­da­tu­ru Ran­ka Cr­nog Đu­ri­ši­ća za pred­sjed­ni­ka Cr­ne Go­re.

Naučnik Dragan Hajduković saopštio je da će se kandidovati za predsjednika Crne Gore.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com