Najviše interesovanja za povećanje energetske efikasnosti zgrada - Volim Podgoricu

Najviše interesovanja za povećanje energetske efikasnosti zgrada  

Glavni grad Podgorica i Agencija za stanovanje d.o.o. nastaviće sa realizacijom projekta poboljšanja uslova stanovanja u stambenim zgradama na teritoriji Glavnog grada, jer se u prethodnom periodu pokazao kao aktivnost koja nailazi na odobravanje etažnih vlasnika. Najveća zainteresovanost etažnih vlasnika odnosi se na sanaciju fasada uz upotrebu termoizolacionih materijala. Na taj način povećava se energetska efikasnost objekata sa starijim datumom izgradnje. Osim za sanaciju fasada najveća zainteresovanost vlasnika stanova odnosi se na sanaciju krovnih površina.

Projekat podrazumijeva da etažni vlasnici koji su organizovani u skladu sa Zakonom i imaju formirane organe upravljanja mogu koristiti pogodnosti koje nude Glavni grad Podgorica i Agencija za stanovanje d.o.o.

Te pogodnosti se ogledaju u sufinansiranju pojedinih vrsta radova na zajedničkim djelovima stambenih zgrada (sanacija fasada, sanacija ravnih krovova, molersko-farbarski radovi u unutrašnjosti objekta, osposobljavanje stepenišne rasvjete, zamjena dotrajalih usponskih vodova i osposobljavanje i kompletiranje hidrantske mreže u unutrašnjosti ulaza).

Dodatna pogodnost za etažne vlasnike je mogućnost da dio sredstava koji su sami dužni obezbijediti, mogu platiti u više mjesečnih rata. Predmetni radovi se sufinansiraju u iznosu od 50% predračunske vrijednosti radova.

Sanacija fasada i krovova uslovljena je povoljnim vremenskim prilikama, pa je početkom i krajem godine manja mogućnost za izvođenje radova.

Broj ugovora koji će Agencija za stanovanje sklopiti i broj poslova koji će biti realizovani u najvećoj mjeri zavisiće od zainteresovanosti etažnih vlasnika.

Uslov koji se mora ispuniti da bi se mogle koristiti pogodnosti koje se vlasnicima stanova nude, jeste da su organizovani u skladu sa Zakonom i da imaju formirane organe upravljanja.

Podsjećamo da je za realizaciju aktivnosti  kroz projekte „Poboljšanje uslova stanovanja“ i akciju „Za ljepše lice Podgorice“ Budžetom Glavnog grada za 2018.godinu predviđeno 300.000,00 eura.

1 komentar

  1. Howdy! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My website addresses a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com