NAKON CRNE GORE: Rambo će i Srbiju predstavljati na pjesmi Evrovizije? - Volim Podgoricu

NAKON CRNE GORE: Rambo će i Srbiju predstavljati na pjesmi Evrovizije?

Kantautor iz Herceg Novog Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, jedan je od učenika festivala Beovizija na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na Evroviziji u Portugalu.

Ukoliko pobijedi, Rambu to neće biti prvo učšće na Evroviziji. Godine 2012. njega je Televizija Crne Gore izabrala da nas predstavlja na Eurosongu u Azerbejdžanu sa autorskom pjemom “Euro neuro”, rađenu u saradnji sa beogradskim producentima iz Ateljea Trag.

Rambo se tada našao na dnu liste učesnika.

Zanimljivo je napomenuti da Rambo ima kritički stav prema Evroviziji te da ga ne smatra kvalitetnim festivalom.

“Evrovizija je prilično dosadna, neoriginalna, s dominirajućom kič estetikom, odsustvo originalnih pjesama pokriva se nekakvim scenskim pokretom i scenografijom, više liči na kineski cirkus nego na muzički festival. Meni je bilo pravo zadovoljstvo unijeti nekog sadržaja u tu lakirovku”, govorio je Rambo.

Beovizija se nakon devet godina vraća na velika vrata.

Pored Ramba, na listi učesnika našla su se i neka zaboavljena muzička imena:

Beti Đorđević koja se sedamdesetih proslavila velikim hitom “Počnimo ljubav iz početka”.

Boris Režak pjevač iz Banjaluke koji je veliku slavu stekao početkom 2000-ih i izdvojio se specifičnim načinom interpretacije.

Saška Janković je mlada umjetnica koja je postala poznata nakon učešća u šou programu “Prvi glas Srbije”. Prije toga, ali i nakon šoua, nekoliko je puta bila dio Evrovizije kada je nastupala kao prateći vokal za tadašnje srbijanske predstavnike.

Grupa koja je u posljednjih nekoliko godina postigla veliki uspjeh na prostoru ex YU je Sevdah baby.

Pobjednik šou programa “Pinkove zvezde” Ivan Kurtić.

Miligram grupa na čelu sa kompozitorom Aleksandrm Miliće Milijem.

Ovo neće biti prvi put da se pjevačica Maja Nikolić takmiči ne bi li došla do Evrovizije. Nišlijka će zapjevati u duetu sa Stevanom Anđelkovićem.

Mladi muzičar Danijel Pavlović okušaće svoju sreću, a ukoliko publika odabere njegovu pjesmu, on će krenuti put Portugala. Zanimljivo je da je njegova polusestra Marija Šerifović Srbiji donijela najveći uspjeh na najpopularnijem festivalu lakih nota 2007. godine u Helsinkiju.

Vlasnik evergrina “Odiseja”, poznati muzičar stare garde Leo Martin, takođe će se naći na sceni Beovizije.

Pravilo je da kompozicije ostaju iste, ali da učesnik može biti promijenjen. Što znači da, ako stručni žiri odluči da ide kompozicija koju je predložio autor, može vremenom da se promijeni izvođač. Imena žirija se čuvaju u tajnosti do posljednjeg dana.

Predstanica Srbije 2017. godine u Kijevu bila je Tijana Bogićević sa pjesmom “Into the deep”.

Crna Gora će svog evrovizijskog predstavnika izabrati 17. februara na Monteviziji.

Lorena Janković, Nina Petković, Vanja Radovanović, Ivana Popović Martinović i Katarina Bogićevićpredstaviće se publici koja će favorita izabrati putem SMS glasanja.

Odluku o učesnicima donio je muzički žiri koji čine predsjednik Dejan Božović i članovi Ismeta DervozKornelije Kovač, te muzički urednici Radija i Televizije Crne Gore Vladimir Maraš i Slaven Knezović.

Za učešće na Monteviziji stigla je 31 prijava.

Podsjetimo, lani nas je na Evroviziji predstavljao Slavko Kalezić pjesmom “Space”.

Evrovizija će ove godine biti održana u Lisabonu 8. maja.

Blic/CdM

1 komentar

  1. Ali Slavko Kalezic? Najveca bruka Crne Gore u Istoriji Show biznisa. Nekreativan, bez glasa, ruzan i homo… Ina Lecic dje grdje?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com