Pomozimo djevojčici iz Ulcinja: Adea počela liječenje u Istanbulu - Volim Podgoricu

Pomozimo djevojčici iz Ulcinja: Adea počela liječenje u Istanbulu

Na klinici Live u Istanbulu, danas je počelo liječenje trinaestogodišnje djevojčice iz Ulcinja Adee Dervišaga, koja boluje od cerebralme paralize. Liječenje se sprovodi terapijom matičnih ćelija ali da bi djevojčica cijeli proces liječenja izvela do kraja neophodno je obezbijediti još oko 20 hiljada eura. Direktorica NVO Izvor života Konstantina Maraš kazala je da je Adea korisnica koja se nalazi na sajtu fondacije Budi human i navela da je početak liječenja omogućen zahvaljujući donacijama dobrih ljudi i preduzetnika iz Ulcinja i ostalih gradova Crne Gore ali i dijaspore.

“Sa prikupljenih 20 hiljada eura, Adea za sada ima za dvije početne terapije i naredna dva mjeseca provešće u Turskoj. Adei nedostaje jos sredstava kako bi nastavila liječenje od cerebralne paralize pa je shodno tome NVO Izvor zivota u saradnji sa NVO Pravo na zivot pokrenula niz aktivnosti kako bi sredstva bila što prije priikupljena” kazala je Maraš.

Najavila je da će u februaru u hotelu Primavera biti održan koncert na kome će nastupiti neka od najvećih imena estrade.

Sav prihod sa tog koncerta kao i sva sredstva prikupljena do tada bice uplacena na račun fondacije Budi human- kazala je ona.

Adea je rođena u maju 2004. godine, u sedmom mjesecu majčine trudnoće. Kao prijevremeno rođena, beba je provela 45 dana u inkubatoru, a šest mjeseci kasnije dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza.

“Intelektualno je očuvana, ali ne može sama da hoda, i stoji samo uz pridržavanje. Zato upišimo 12 i pošaljimo SMS na 14543. Adei možemo pomoći i uplatom na žiro račun 520-14644-84 ili devizni račun 520042000000861081- kazala je Maraš.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com