Veselinu Baroviću prijeti 90 dana robije - Volim Podgoricu

Veselinu Baroviću prijeti 90 dana robije

Spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce ko­ji je sa tu­ži­la­štvom sklo­pio bi­zni­smen Ve­se­lin Ba­ro­vić po­stao je pra­vo­sna­žan. Ba­ro­vić je, po ri­je­či­ma nje­go­vog advo­ka­ta Zo­ra­na Pi­pe­ro­vi­ća, upla­tio no­vac na ime ka­zne čim je sud pri­hva­tio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce. Ba­ro­vić je mo­rao da upla­ti 5.000 eura Dje­či­joj bol­ni­ci.
Su­di­ja Osnov­nog su­da Na­da Ra­bre­no­vić pri­hva­ti­la je spo­ra­zum po ko­jem je bi­zni­smen Ve­se­lin Ba­ro­vić upla­tio 5.000 eura u do­bro­tvor­ne svr­he zbog ne­do­zvo­lje­nog dr­ža­nja oruž­ja.  Ba­ro­vić  je ra­ni­je sklo­pio spo­ra­zum sa Osnov­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom zbog ne­le­gal­nog dr­ža­nja jed­nog pi­što­lja, a osim nov­ča­ne ka­zne, on je osu­đen na uslov­nu ka­znu, od­no­sno na tri mje­se­ca za­tvo­ra, ko­li­ko će ro­bi­ja­ti uko­li­ko u pe­ri­o­du od go­di­nu da­na po­či­ni dru­go kri­vič­no dje­lo.

Ve­se­lin Ba­ro­vić je pri­vo­đen kra­jem no­vem­bra 2016. go­di­ne  zbog ne­do­zvo­lje­nog po­sje­do­va­nja oruž­ja. To­kom pre­gle­da nje­go­vog auto­mo­bi­la, po­li­caj­ci su pro­na­šli dje­lo­ve od pi­što­lja, o če­mu su oba­vi­je­sti­li tu­ži­o­ca.
Tu­ži­lac je od su­da do­bio na­red­bu za pre­tres obje­ka­ta ko­je ko­ri­sti Ba­ro­vić, a u se­fu u nje­go­voj po­ro­dič­noj ku­ći u Ban­di­ći­ma pro­na­đe­ni su auto­mat­ska pu­ška sta­ri­je pro­iz­vod­nje, dva pi­što­lja i oko 60 me­ta­ka.

Nje­gov bra­ni­lac je ta­da tvr­dio da su pro­na­đe­na dva pi­što­lja, od ko­jih je je­dan Ba­ro­vi­ću po­klo­nio sa­da po­koj­ni Go­ran Žu­gić, ne­ka­da­šnji sa­vjet­nik cr­no­gor­skog pred­sjed­ni­ka za bez­bjed­nost, a za ko­ji ni­je mo­gao da pro­na­đe po­tvr­de.
– U ku­ći u Ban­di­ći­ma pro­na­đe­na su dva pi­što­lja, i to u me­tal­nom se­fu ko­ji je mo­rao da se raz­bi­je da bi se iz­va­di­lo oruž­je. U tom se­fu pro­na­đe­ni su po­lu­a­u­to­mat­ska pu­ška „pa­pov­ka”, sta­ri­je pro­iz­vod­nje, i 62 met­ka za auto­mat­sku pu­šku. Moj bra­nje­nik je tu­ži­o­cu ob­ja­snio po­ri­je­klo oruž­ja i na­kon sa­slu­ša­nja je pu­šten na slo­bo­du – ka­zao je ta­da  advo­kat Pi­pe­ro­vić.
Ba­ro­vić je in­spek­to­ri­ma is­pri­čao da je to sef ko­ji je ko­ri­stio nje­gov po­koj­ni otac i da ne­ma klju­če­ve. Zbog to­ga je po­li­ci­ja po­zva­la va­tro­ga­sce, ko­ji su raz­bi­li sef, na­kon če­ga su pro­na­šli pu­šku i dva pi­što­lja.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com